“Els Vins de … VinifiCATs de 2013” (#VinsColpidors13)

colpidors13

(Foto de portada extreta del web de la DO Montsant)

Hola!! Com va tot ¿? Feia moltes setmanes que no publicàvem res. Us trobàvem a faltar. L’any 2014 ha arrencat bé ¿? Nosaltres hem patit un xic amb temes de salut doncs, ens ha visitat una grip, un refredat fortíssim, una grip intestinal, les primeres febres de la nostra nena … Però bé … Ja estem on fire de nou, i llestos per publicar noves entrades per aquí.

Abans d’arrencar l’any 2014 de VinifiCATs (on tenim una novetat i entrades mig enllestides per a vosaltres) volíem fer una mena de resum vínic del passat any, on vam beure i gaudir d’uns 225 vins catalans, en grans glopades, en petites xarrupades i sempre amb bona companyia.

Vins que vam beure a casa, amb els amics, amb la família, a fires, a festes víniques, en tastos organitzats a botigues, en visites a cellers, sortint a voltar amb altres winelovers … Tots aquests vins, van a parar a la nostra llibreta de tasts i al mòbil, i és allí on hem anat a remenar per fer aquest resum.

225 vins són molts per fer una tria. Feina feixuga, i per això, hem seguit el criteri següent per què un vi sigui un vi colpidor:

1) Que el vi ens hagi agradat (obvi i criteri necessari)

2) Que el vi tingui una varietat tradicional o autòctona catalana

3) Hem intentat que el vi provingui d’un celler petit, familiar o de Cooperatives centenàries, o gairebé

4) Que el vi sigui de petit format (quant a nombre d’ampolles) i alhora, fàcil de trobar a botiga

5) Que sigui un vi, que hem compartit amb l’autor / autors del mateix o amb un responsable del mateix celler.

Hem intentat que els vins que apareguin en aquest Vins Colpidors 2013, posseeixin al menys dos, dels esmentats criteris. Que els tenen tots 5?, doncs millor. Doncs au!, comencem:

1- Vins triple B. Bons, bonics i barats. (Si pot ser de menys de 10 €)

Poder l’apartat que ha costat més respondre. Per la gran quantitat de vins que tenen aquest perfil. Bona senyal pel consumidor.

saurí

SAURÍ N’11 del Solà d’Ares (D.O.Montsant) De la mà d’un dels enòlegs que hem conegut durant el passat 2013 i que més ens atrau, en Toni Sánchez Ortiz, ens topem amb aquest vi d’El Molar. Sí, a El Molar conviuen les dues DOs prioratines. Aquest petit gran vi, prové d’una finca d’1’5 Ha., amb vinyes velles de Carinyena i Garnatxa. D’aquelles parcel·les que les vinyes estan plantades tan juntes, que amb prou feines hi passa un tractoret. D’aquelles vinyes de baixa producció que donen raïms de molta qualitat. En Toni va comprar aquesta petita finca a un Saurí (aquelles persones que busquen aigua), per això el vi i la finca tenen aquest particular nom. Aquest Saurí 11, que vàrem descobrir a la Fira Slow Food Tàrraco, ens ha acompanyat en diferents àpats de 2013 … Una ampolla sempre hi és per casa. És un vi càlid, com l’anyada 11, mineral i que vol explicar el que ha succeït aquell any a la planta. Un vi de finor. Un vi d’expressió, per uns 9 Euros.

COMEDIA

* LA COMÈDIA N’12 del Celler Comunica (D.O.Montsant) Escollim un vi d’en Pep Aguilar i en Patri Murillo (i amb en Toni Ripoll, del Celler Pascona), pel bon rotllo que trobem en el seu projecte més personal i pel que desprenen ells. Hem coincidit amb ells diverses vegades (en un tast a l’Orangette de Reus, al VitisVinifera …) Gent enèrgica i cordial, els seus vins són una vivia imatge d’ells mateixos: aquest Comèdia (de Garnatxa i Carinyena) és alegre, fresc, divertit, sense criança en bóta (però si en tina), trapella, una mica enfant terrible … Bé, com els seus autors. Un trapella que val uns 8,50 Euros.

medol

* MÈDOL N’12 del Celler +9 -Moisès Virgili- (D.O.Tarragona) Alto les seques! Un vi singular dins de la seva DO. Aquest vi, de la Nou de Gaià, és l’únic vi DO Tarragona sense sulfits afegits. Vàrem tindre l’ocasió de tastar el vi amb l’autor del mateix, en Moisès Virgili, i encara estem amb la boca oberta. Fet de Cabernet, Merlot, Petit Verdot i Xarel·lo. Sí! Xarel·lo!! Pura expressió, sense filtres, sense sulfits. Meravella! Meravella com la cantera romana del Mèdol. Meravella per uns 5 Euros. Fi, elegant, amb olor d’herba, salvatge i rodó. Troballa. Màgiaaaaa!

2- Per anar a casa d’uns amics … Per divertir-nos amb ells, quins vins hem portat?

Amics de tota la vida, aquells que compartim petites estones de la nostra / la seva vida; vins que hem amenitzat petites grans vetllades, entre xerrada i xerrada, confidència i confidència, riures i somriures …. Aquests vins que ens ho han fet passar “la mar de bé”.

antagonic

* L’ANTAGONIQUE B’11 de Les Cousins (D.O.Q Priorat) Podíem posar qualsevol vi d’en Marc i l’Adrià Pérez per divertir-nos amb els amics, però escollim aquest, perquè és gairebé únic, dins de la DOQ Priorat: un blanc de noirs. Aquest Antagonique és tot un divertiment a la copa, d’aquells vins que meravellen, d’aquells vins que vols un copa darrere una altra, amb el que suposa … Poder acabaràs fent l'”indiu” amb els amics. Per cert si els teus amics no són gaire afeccionats al vi, explicar que aquest vi prové de raïms negres (sent un vi blanc) i veure’ls-hi la cara d’al·lucinats, ja és tota una festa.

novell

* VI NOVELL N’13 del Celler Masroig (D.O.Monstant) Si us anem a divertir, no voleu pensar massa en què teniu a la copa, i els vostres amics, com és el nostre cas, no estan gaire familiaritzats amb el vi (anem fent pedagogia!), és el company ideal. És un vi gamberro, afruitadet, per fer gresca. Un bon suc de fruita de Carinyena i Garnatxa. I com diuen al mateix celler: per servir amb copa, got o porró … A xalar s’ha dit!!

destrankis

* DESTRANKIS N’10 del Celler Aixalà i Alcait (D.O.Q. Priorat) Quantes vegades heu escoltat aquestes frases?: “Ostres! Un Priorat¿?!! T’has gastat els quartos!!” o aquesta altra “Apa! T’has passat obrint un Priorat!!” Nosaltres n’estem farts d’escoltar-les, i sempre que podem les desmuntem obrint vins (amb amics), d’en Jordi Aixalà (com aquest Destrankis) o l’Interrogant del Celler Clos93 o el Negre del Cellers Scala Dei o L‘Inconscient dels Cousins o l’ “S” de Saó del Coster. Ja fa anys que per gaudir de boníssims vins i amb una RQP brutal de la DOQ Priorat, no fa falta fer grans dispendis econòmics. Una bona mostra és aquest Destrankis’10 que vàrem obrir, per la Festa Major de Sant Magí. Va agradar molt, perquè és un vi, amb una lleugera criança d’uns 9 mesos, fet de Carinyena i Garnatxa, i és dels vins honestos, humils i ben representatiu d’aquests Priorats més ambles, en tots els sentits.

3- Els vins que ens emportaríem a palets sencers cap a casa.

Tres vins que han donat moltes alegries a la taula, 3 vins molt fins i delicats. Poder, els 3 vins que més ens van agradar el 2013.

collageCARGOL

* CARGOL TREU VI B’12 d’Alemany i Corrió (D.O. Penedès) Una de les novetats víniques que ens va portar el 2013. Els vins de la parella formada per Irere Alemany i en Laurent Corrió, ens tenen imnotitzats, són aposta segura, com aquest Cargol Treu Vi. És un vi 100% Penedès, 100% Xarel·lo. Un Xarel·lo d’uns 70 anys, d’Olesa de Bonesvalls que va donar unes 1.200 ampolles, i una va caure a les nostres mans. Un vi mantegós (gràcies a la fermentació i criança, d’uns 11 mesos, en 3 bótes), salí (el Garraf és ben present), peres i llimones (expressió viva de la varietat) i moooooolta passió. Un vi que no vam compartir amb els autors, però si amb una penedesenca, la nostra amiga Gemma.

BIU

BIU N’12 (Pinot Noir) del Celler Batlliu de Sort (D.O. Costers del Segre) La potència i projecció de la zona del Pallars queda reflectida en una copa d’aquest Biu. Fet de Pinot Noir, de 900 metres d’alçada sobre el nivell del Mar i sense pas per bóta, és un vi fresc, estructurat i una festassa en nas !! (Maduixetes, móres) Un vinarro d’alta muntanya per tindre un palet sencer al rebost. L’hem tastat diverses vegades el passat 2013: al VitisVinifera (compartint copes amb en Ramon Aytés, un dels responsables del celler) que organitza Cuveé 3000, a la Taverna del Vinseum o casa … Un vi que és una llaminadura!

nas

* EL MENTIDER N’11 de Succés Vinícola (D.O. Conca de Barberà) Ja ho vam comentar al post, “La llegenda del Trepat“, és el vi de 2013 per nosaltres, llavors no podia faltar en aquesta mena de resum vínic de l’any. Un vi que en va atrapar des del primer glop, a la primera ensumada. La parella que elabora el vi també ens va atrapar, per la seva joventut, per la seva valentia, pel relleu generacional que suposen, pel seus Trepats de 80 a 113 anys i perquè aquest vi desmunta, l’esquema que tots tenim al cap de com és un vi de Trepat. Un Mentider amb molt de cos, amb una boca complexa, plena de fruita molt madura, amb una graduació de 15 graus (agermanat amb un vi del Priorat, del Montsant o de la Terra Alta) i no té pas el color rosat varietal. Un vi ple de fulles d’eucaliptus, fulles de Maria Lluïsa, fulles d’espígol, cafès, cacaus i purets “senyoretes”. Et fa salivar com un Mastí dels Pirineus i que hem compartit un parell de vegades amb la Mariona i l’Albert, els autors del vi.

4- Aquell Cava o escumosos que ens han fet saltar les llàgrimes.

Bombolles per gaudir. Bombolles de festa. Tres vins amb bombolles ben diferents i magnífics alhora, grans. … Plens d’il·lusions, emocions, tradicions, que ens regalen els vins d’aquestes característiques.

IMPERIAL

LLOPART IMPERIAL de la Cava Llopart (D.O. Cava) Som adoradors del Mar i Muntanya, en totes les seves versions: Pollastre amb escamarlans, Sípia amb mandonguilles de vedella, Pollastre amb gambes i llagostins …. i aquest Llopart Imperial, és l’acompanyant ideal. Aquest Gran Reserva, ens neteja la boca i acompanya l’estómac. Un cava amb una RQP molt bona, amb aromes torrades i gran complexitat, que el fa un Cava molt gastronòmic. Sense anar més lluny ens va acompanyar el dia de Sant Esteve.

KARME

* [‘KARME]’10 del Celler Frisach (D.O. Terra Alta) Tenim grans records d’aquest escumós de Garnatxa Blanca: va ser el vi escollit per la vinguda al Món de la nostra filla. Un dia d’alegria, unes bombolles especials. En Francesc Ferré ens va vendre aquesta joieta al Novembre de 2012 i el vam obrir al mes d’Agost de 2013, i ja tenia un “repòs en ampolla” relativament condiserable per gaudir d’ell. En Francesc té les seves vinyes a Corbera d’Ebre, sota l’agricultura ecològica, i al seu celler, elabora aquest [Karme], un Brut Nature amb 15 mesos de criança, amb data de desgorjat (Braaaaavo!) i ampolles numerades (la nostra era la 475 de 1.200) Aquesta anyada ja és aigua passada, la del 2011 gairebé (o ja també) esgotada i la del 2012, amb menys de 300 ampolles. Obra mestra de bombolles, buscada i preuada!

collageRSERVA

* RESERVA PARTICULAR 2003 de Recaredo (D.O. Cava)
Fa 52 anys que es fa aquest cava, ni més ni menys. Podeu imaginar com té la “mà trencada” la família Mata en elaborar-ho. És un cava de Champions League: fent la criança amb tap de suro, desgorjat a mà i 10 anys de criança (quan el vam tastar). Una anyada que ara, està en el seu punt màxim d’expressió (i encara pot donar anys de guerra), fet Macabeu i Xarel·lo de vinyes velles, estructurat, potent, de tirada limitada (unes 8.000 ampolles), mineral, amb tocs de criança del Xarel·lo, amb aromes d’hidrocarburs (com ens agraden), tocs de vainilla, auster … i que nosaltres vàrem tindre el luxe de tastar-ho acabat de desgorjar, sota la mateixa Cava familiar. Un Cava amb esmòquing i corbatí.

5- Per anar a dinar a casa d’aquell familiar especial.

Vins selectes, preuats, que també podrien estar presents en el següent apartat (amb els vins “nadalencs”). 3 vins que també representen bé d’allà on provenen, pel caràcter varietal i per les persones i cellers que els elaboren.

mestre

* MESTRE VILAVELL N’11 (Sumoll Vinyes Velles) de Bodegas Puiggròs (D.O. Catalunya) En Josep i Vicens Puiggros recuperen les vinyes perdudes i abandonades dels seus avantpassats, per oferir-nos aquest regal de vi. Un vi fet de Sumoll molt vell d’Òdena. Un Sumoll oblidat, menystingut i apedregat, pel pas del temps i que, un bon grapat de valents de casa nostra, han potenciat. Un vi que es paga molt a gust, i que, marida de manera excel·lent amb un romesco de peix. Un vi compartit amb en Vicens, en un sarau que va organitzar en Miguel Figini, a casa seva.

cormes

CAMÍ DE CORMES N’07 del Celler Roig Parals (D.O. Empordà) Venim d’Òdena, i anem cap a Mollet de Peralada, Alt Empordà. Allí ens trobem amb un vi que ens va presentar la Mariona Parals, farà dos anys. És el vi més preuat del seu celler. I ens el va presentar amb l’anyada més celebrada, la més aclamada, l’anyada aconseguida, la més suau. És un vi 100% Carinyena. Carinyena vella (les primeres plantades l’any 1896!!!) amb caràcter, amb olor d’herbes provençals, espècies orientals, fruita vermella juganera. Una delícia. Encara hi ha ampolles per botigues online, busqueu-les!! Vam obrir una ampolla al Febrer de 2013 (i encara tenim una guardada, Yupiii!) per celebrar un aniversari familiar, i ara mateix és un vi de gaudi que resisteix (i resistirà) el pas del temps.

collagegrantx

* ELS AMELERS B’11 del Celler LaFou, EL QUINTÀ B’11 de Bàrbara Forés o TERN Garnatxa Blanca B’11 (tots tres de la D.O. Terra Alta) Som un “cansinos” … Però que voleu que us diguem?… Som Garnatxa Blanca Lovers!! podíem posar altres Garnatxes Blanques, però aquestes són les que més ens ha impactat aquest 2013. I si bona part dels ceps de Garnatxa Blanca del Món, estan a la Terra Alta, no podien faltar vins d’aquesta comarca.
Tots 3 vins fets amb Garnatxa Blanca en la seva totalitat, tots 3 vins de celler amb tradició diferent, 3 vins amb mètode d’elaboració molt diferenciats … Però 3 vins aptes per enamorar als familiars, amb aquesta varietat que estimem tant!!

6- A la taula del dia de Nadal no pot faltar …

Festa, Festa … Vins de festa. Vins excepcionals, per un dia excepcional.

artigots2

* Pel plat principalARTIGOTS N’10 (Vi d’una sola bóta) de Cellers Scala Dei (D.O.Q. Priorat) Com diria aquell, és un vi TOP. De primera categoria, excepcional (unes 280 ampolles). Cada u té marcat a foc i brases, a la seva memòria, vins únics: aquest ho és. Els vins únics ens troben a nosaltres, no nosaltres a ells. El vam tastar “de casualitat” en una visita, comentada aquí, al Febrer de 2013.

És un vi que agafa el Delorean, i viatja enrere en el temps: fa la fermentació amb la rapa a tines de formigó i posteriorment va a una bóta usada de 500 litres, uns 12 mesos. Una manera d’el·laborar-ho com ho feien els antics, com abans. A més a més els ceps d’Artigots creixen a peus del Montsant, a una alçada considerable (uns 600 metres) i en sòls de còdols.

Puresa de Garnatxa: Esclat de Maduixes i roses acabades de collir! Pastís de maduixa, préssec, menta, timó (com m’agrada trobar aquesta olor en els vins!!), romaní… Un nas honest, d’aquells que no oblides mai. En boca té rauxa, ve a buscar-te les pessigolles a la llengua, dens, ampli i elegant. Artigots, un vi vetust.

palell

* Pel segon platPALELL N’08 (Les Singularitats d’Orto. Viticultor Josep Mª Beltran) d’Orto Vins (D.O. Montsant) Ves per on! Un vi d’Orto Vins. Ves per on, per què som fans dels vins d’en Joan Asens (i els seus altres 3 socis: Josep Maries, Beltran i Jové, més en Jordi Beltran) Les Singularitats d’Orto són vins monovarietals de raïms, ja ho diuen el seu nom, distingits i notables.

Palell és un monovarietal de Garnatxa Peluda, una varietat (de nou) menystinguda que es solia barrejar amb la Garnatxa Negra i que molts pagesos van decidir arrencar. Palell 2008 especial per la curta “tirada” del mateix (unes 800 i pico ampolles), per l’edat dels ceps (64 anys) i plantats en vas, per l’anyada del vi (any en què es va fundar el celler), per les petites dimensions de la finca (mitja Hectàrea) … i per les seves aromes que ens tenen seduïts (anissos, espígols, fonolls, llimes) Diuen que és un vi amb una feminitat molt marcada, a tant no arribem, però si us direm una cosa: el dia que el vam tastar es van parar els nostres rellotges. Un vi emocionant, de grans ocasions. El vam tastar amb en Joan Asens ven a la vora, a la festa Masroig Solidari, i amb la nostra família mesos després pels dies de Nadal: les seves cares relaxaven alegria.

collagedolç

* Per xerrar després de l’àpat: Qualsevol vi dolç fet a casa nostra. Per allargar aquelles tertúlies nadalenques, que si la política, el futbol, la crisi, les notes dels estudiants de la casa, les xicotes/ nuvis del jovent … Els vins dolços són els acompanyants ideals per aquestes “apassionades” tertúlies. Els nostres dolços de capçalera? Molts ja els sabeu: el VINUM MISSAE (D.O.Tarragona), el BAC DE LES GINESTERES (D.O. Empordà) o el VEREMA TARDANA NEGRE (D.O. Montsant)

7- Aquells vins que tothom ens recomanava i una vegada tastats, hem dit: “Perquè no t’hem conegut abans?”

Tres vins blancs que han fet nones a les bótes! 2013 ha estat per nosaltres l’any del boom, al nostre cervell i boca, de la qualitat i ganes d’esbrinar vins blancs passats per bóta. No estranya doncs, que 3 vins que ens han recomanat, siguin així.

saulo

* SAULÓ B’11 del Celler Can Roda (D.O. Alella) Un vi que ens va recomanar un dels redactors de la revista Papers de vi, al Vijuny celebrat a Barcelona. La família Gil fa aquest 100% Alella, un vi 100 % Pansa Blanca (varietat tradicional a la DO) i crescut en terra de Sauló (el sòl que es sol trobar a la zona,terreny blanquinós d’origen granític que es caracteritza per drenar amb facilitat l’aigua de la pluja) Vi fermentat i criat en bóta durant 6 mesos, en mostra mantegós, untuós, una festa plena d’ambrosia. Ideal per un pollastre rostit.

pairal

XAREL·LO PAIRAL B’08 de Can Ràfols dels Caus (D.O. Penedès) El passat 2013 va ser l’any de més interactuació amb els nostres seguidors i molts, també són bloggaires, com nosaltres. Així vam conèixer en David López, autor del Blog de los Vinos. Ell, ens va recomanar al seu “Els Vins de…” aquesta obra d’art de Can Ràfols dels Caus (un celler que ell estima molt i que recomana sovint). Fet de xarel·los vellets (d’uns 60 anys) del Massís del Garraf, presumeix d’unes aromes a fruita i flors … Que van fer tremolar els fonaments de casa, el dia la nit de Nadal, amb unes ostres. Té un tacte cremós addictiu, un vi per les grans ocasions.

pda

PD’A B’10 del Celler Solergibert (D.O. Pla de Bages) Un blanc espectacular, que vàrem gaudir una nit d’estiu i un bon exemple de la re-invenció i re-evolució de la criança: recuperació de la bóta d’acàcia. Vi 100% Picapoll de vinyes centenàries. Vinyes mimades fins a l’extenuïtat per la família Solergibert, donant el màxim de si mateixes. Un vi que t’atrapa amb les seves olors de casa nostra; polpa madura de poma i peretes de Sant Joan, herbetes de pinar mediterrani (Garrigues, Ginestes…) El treball de mares i bastonatges diversos (i la seva criança durant 6 mesos) el fan una mica greixós a la boca. Un dels grans, una delícia. Un vi que ens van recomanar al Restaurant Món, de Món Sant Benet, a l’Agost de 2012 i que vam comprar en una visita al mateix celler Solergibert.

8- Ara un grapat de vins que us volem recomanar. Esperem encertar!

Tots els vins que ara us recomanarem tenen un comú denominador: Vins blancs. Vins blancs prioratins (de les dues DOs). Al llarg i ample de 2013 els vins blancs prioratins ens han atrapat, imnotiztat. Encara estem esparverats amb ells. Molts ja ho sabeu, són vins molt mediterranis, amb caràcter fort, personalitat, amb gustet a flors i fruites madures, amb aquest toc d’espècies dolces que, els fan interessants.

De la DOQ Priorat i DO Montsant, han sorgit els millors vins negres dels nostres país, però també hi ha uns blancs brutals i poc (o molt) coneguts, i que des d’aquest petit altaveu, us volem fer arribar.

collagegrantxmontsant

De les Cooperatives de la D.O. Montsant us volem destacar:

LES TROIES B’12 del Celler Cooperatiu de Cornudella [Una autèntica joia vínica, sortida de les mateixes faldilles del Montsant. Un tresor que per poc més de tres Euros (3,40€) Macabeu i Garnatxa Roja], SOLÀ FRED B’12 de Celler El Masroig [Matrimoni interessant entre Macabeu i Garnatxa Blanca. Ventall d’olors de fruita groga: Préssecs, Albercocs, Nespres…Una perla untuosa], o el CASTELL DE FALSET B’08 de la Cooperativa Falset-Marçà [un vi madur, 100% Garnatxa Blanca. Blanc complexe, en nas i en boca, que passa 10 mesos en bóta amb bastonatges setmanals]

Tres vins blancs DOQ Priorat per les grans ocasions o per fer-se un auto-homenatge:

trio2

TRIO INFERNAL 0/3 B’11 del Celler Trio Infernal [Per aquí treu el cap un matrimoni ben avingut a la comarca: Garnatxa Blanca i Macabeu (d’entre 40 i 50anys), fermentats i criats en bóta durant 14 mesos. La seva mineralitat ens va electrocutar]

pedra

PEDRA DE GUIX B’10 de Terroir al Límit [En Dominik (l’autor del vi) t’emociona. El vi et fa plorar (de gust) Mare Nostrum (Olives sevillanes, Sèsam,Fonoll, Romaní) Sensible finura (Estructura, acidesa, agradable) Amb les corbes de la Sofia Loren. Poder el vam obrir molt aviat (pel poder d’envelliment que té), però a vegades les ganes poden al raonament.]

rar3.2

RAR 3 B’10 de RAR Vins Singulars [Un dels descobriments del 2013, una Garnatxa Blanca frescota, frescota, de la Finca La Macipa. Cos exuberant, deixa la boca amb ganes de més, amb les genives cremoses. Poder el present 2014 és l’any òptim de consum d’aquest RAR3, dit pel Quintin Quinsac, sommelier del Restaurant AQ de Tarragona i soci del celler].

blanc roure

Estem enamorats d’ell: MAS PLANTADETA BLANC ROURE B’12 del Celler Sabaté (D.O.Q Priorat) [Beneïda obra d’art. Una obra d’art pintada de blanc amb un 95% de Garnatxa Blanca i un 5% de Macabeu + Moscatell. Olors ametlles torrades, mels de tarongines i gessamí, aranges, llimes … I a la boca gustet de mantega de croissant. Una flipada!]

montsantgntx

Dues expressions DO Montsant amb Garnatxa BlancaSOLPOST B’11 del Celler Sant Rafel [Garnatxa Blanca fermentada en bóta i posteriorment criança, d’uns 5 mesos, a la mateixa. Nas de festa d’aromes de fruita blanca i a la boca és on més ens va guanyar: sent un vi que et diu la veritat, agraït, llegeix la cartilla a les teves papil·les gustatives. El blanc genèric de la DO] i DE CALPINO B’12 de Mas de l’Abundància [Garnatxes Blanques plantades per l’avi pel propietari actual del celler, en Jesús del Río, l’any 1900. Un petit (unes 745 ampolles) gran vi, que va fer nones a les bótes uns 4 mesos. El seu nas de peres d’aigua i records d’almívar o anissos, ens va enamorar]

lo coster

I finalment el darrer descobriment blanc, de l’any 2013. Ho vam fer al TastaPorrera. Us volem apropar, per fi, el darrer vi d’aquest resum vínic: LO COSTER B’12 de Sangenís i Vaqué (DOQ Priorat) [Un blanc de petit format, unes 300 ampolles. Fet de Garnatxa Blanca i Macabeu amb criança en bota (8 mesos) El seu gustet de meló i final, secant, ens va captivar]

Fins aquí aquest “Els Vins de…” que ens hem fet a nosaltres mateixos, per resumir l’any 2013 vínic. Què? Hem coincidit amb vins que tu també vas beure, el passat 2013 ¿? No ¿? Doncs va! Explica’ns els teus !! T’animem a fer comentaris al respecte. Ens llegim a la propera entrada de VinifiCATs !! Fins ara !!

SALUT I VI CATALÀ!!

Anuncios

7 Comments on ““Els Vins de … VinifiCATs de 2013” (#VinsColpidors13)

  1. Pingback: “Pètals de Garnatxa de Mas Plantadeta 2013″ : El Rosat DOQ Priorat de les mil cares. | VinifiCATs

  2. Pingback: “Els Vins de … Marta Domènech, directora de l’Hotel-Hostal Sport” | VinifiCATs

  3. Pingback: LaFou Amelers, seleccionat al Blog de Vinificats entre els “Vins colpidors” - Roqueta Origen

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: