Vinya del Metge 2013: Un vi de 2d9fm !

Doncs sí, un vi de dos de nou amb folre i manilles o també de Festa Major. Ens expliquem: és el 19 d’agost de 2014 i a Tarragona, és Sant Magí. Per l’anomenada Festa Major petita de la nostra ciutat, se celebra a la Plaça de les Cols, una diada castellera en honor al co-patró de la ciutat. Actuen les quatre colles de la ciutat i nosaltres tenim afició pels Xiquets de Tarragona.

14

Afició que em ve del meu avi, membre de la colla als anys 70. Una afició, on he arrossegat a la meva companya. Afició i prou, de moment. Vés a saber si cap dia, també en serem membres.

Aquell 19 d’Agost, els Xiquets de Tarragona, van aconseguir descarregar el seu primer castell de gamma extra: van completar el dos de nou amb folre i manilles en el seu primer intent i van completar una diada perfecta.

Foto d'Edgar Cristòfol.

Foto d’Edgar Cristòfol.

Els Xiquets, van parir el Dos, era Sant Magí i a casa ho havíem de celebrar amb un vi a l’alçada d’aquell dia. Vaig regirar el nostre rebost i em vaig topar amb el Vinya del Metge 2013, de Cellers d’en Guilla. Avui us volem explicar aquest vinarro. I sí, un rosat pot ser un vinarro! Ve-t’ho aquí un claríssim exemple!! 

Abans de fer-vos cinc cèntims del vi, ho farem del celler: Cellers d’en Guilla, és el projecte de la parella Martí Vallès i Assumpta Bohigas. En Martí ha estat lligat, gairebé tota la vida al món del vi i fins i tot, va treballar en un celler del Penedès. Fins que un dia, va decidir tirar endavant el seu projecte vínic a Delfià, que pertany a Rabós (Alt Empordà).

Collage1

D’això en farà més de tres anys i d’en Guilla, estan sortint vinarros (no ho diem nosaltres, diversos premis han posat ell celler al mapa) amb varietats típiques de l’Empordà com la Garnatxa blanca, la Roja, Negra i d’altres típiques de Catalunya, com la Carinyena o el Macabeu. Tots aquests ceps, tenen una mitjana d’uns 40 anys.

2

Tenen les vinyes en dues parcel·les: una a la plana de Garriguella, a la parcel·la de La Guilla (d’aquí el nom del celler) i l’altra a Mollet de Peralada. Treuen al mercat vins amb la màxima expressió d’aquestes varietats, sota la direcció enològica del jove Jordi Esteve. Tenim ganes de visitar el celler i conèixer aquestes tres persones que comanden el projecte. Deures pendents per quan tornem a l’estimat Alt Empordà!!

Anem a xerrar del vi! Un vi que està en crida i cerca. Costa trobar una ampolla. Mostra de la curta tirada del mateix, unes 2.000 escaitx ampolles i de la bona fama que té.

VINYA DEL METGE R’2013 (D.O. Empordà) de Cellers d’en Guilla.

7

A primer cop d’ull sobta veure l’estil d’ampolla que ha escollit el celler per vestir el vi: una ampolla on el coll és recte, té com una mena de tall i passa del coll amb corbes, que hom està acostumat a veure.

L’etiqueta és una autèntica joia: veiem antigues eines de pagès i eines de vinya, disposades a ser utilitzades. Penso que també és una imatge associativa, al nom del vi, doncs ens podem imaginar un metge del segle 19, obre el seu maletí i es disposa a utilitzar els seus bisturís, d’un moment a l’altre.

El seu color és delicadesa i finor, amb els altres dos elements (ampolla i etiqueta) el fan digne d’una pasarel·la de moda.

És un cupatge de Garnatxa Roja i una pinzellada, un 10%, de Garnatxa. Per aquest motiu Vinya del Metge, apareix a l’apartat #VinsVIW: té dues dames, ben empordaneses i ben tradicionals de casa nostra.

5

Si cap dia us cau una ampolla d’aquesta joieta ensumareu aromes de raïm, a roses, a camomil·la, d’albercoc fresc, nespres, ratlladura de llimona per fer un coc, flors de taronja, préssec groc i fins i tot, aquella olor que et queda als dits, després de pelar una mandarina. Com veieu, olora a fruita dolça groga i a tocs àcids, una combinació que enamora.

A la boca és refrescant, delicat com el tutú d’una ballarina … Però és un vi de l’Empordà, volem o no, també hi trobem Sol, Mare Nostrum, cert volum i la seva acidesa deixa bones sensacions. És capaç de traslladar-te a un camp ple d’espígol o a sota d’un arbre, per assaborir un albercoc ben madur.

Com us dèiem abans, era un dia de Festa Major i de celebració. El menjar que va acompanyar aquest Vinya del Metge, també ho havia de ser: un Mapo Tofu.

mapo

I us preguntareu que redimonis és això. Doncs un plat típic de Sichuan (Xina). Sichuan és el paradís de les espècies i aquest plat n’és un bon exemple: la seva base és bitxo i pebre de la regió, amb carn picada de bou i tofu. Totes les notes dolces del vi netejaven, de manera immediata, les sensacions picantetes del plat. El tofu feia ressaltar els gustos a albercoc del vi. Tot un atreviment combinar aquest plat amb el Vinya del Metge!

Doncs ja veieu amics, castells, festes majors, plats atrevits … i és que aquest Vinya del Metge 2013 és tot un campió, capaç de suportar això … i més.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Ja sabeu, a #VINSVIW, us volem apropar vins amb varietats tradicionals o autòctones de Catalunya i que, a més a més, facin les delícies dels vostres sentits. Aquest vi rosat de l’Alt Empordà, té tot aquest còctel. Si trobeu ampolles d’aquest vinarro, ens ho feu saber, doncs estem enamorats d’ell!!

SALUT, TERÇOS AMUNT I VINYA DEL METGE !!

Anuncios

4 Comments on “Vinya del Metge 2013: Un vi de 2d9fm !

    • Jo de la Guia d Vins pasada …. però ja tenia “cants de sirena” previs … ara bé, com dius, ningú com en Ramón per conèixer vins i cellers de l’Empordà 😉

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: