” Els Vins de … David López Requena, autor del Blog de los Vinos “

collageportada

Sense Twitter aquesta entrada no hauria estat possible. Sense Twitter no haguéssim conegut el convidat d’avui. El pardalet blau ens serveix per donar a conèixer noves entrades de VinifiCATs, però també interactuar amb els nostres seguidors. Doncs cap als volts del mes de Març vam interactuar, amb el piulador del Blog de los Vinos.

Vam interactuar amb ells perquè demanaven recomanacions per anar a fer enoturisme per l’Empordà. Ràpid vam contestar recomanant la visita a un petit celler familiar de Mollet de Peralada, anomenat Roig Parals (també us la recomanem a vosaltres!!). Ells es van apuntar la visita i ens ho van agrair, doncs, és un petit celler amb GRANS vins i van gaudir de la visita.

A partir d’aquell dia no vàrem parar d’interactuar amb ells, retuitejant entrades als nostres respectius blocs, recomanant-nos mútuament més visites enoturístiques, més vins, més caves … Sí dic ells, encara que avui, coneixerem a una sola part del Blog de los Vinos.

El bloc el porten l’Eduard Luque i en David López i també, plegats, porten una botiga de vins que van muntar  a Calafell, VinoDivino. Ara mateix l’Eduard és qui passa més temps a la botiga i tots dos junts fan la selecció de vins i tastos per l’establiment.

IMG_32262

L’Eduard Luque a l’esquerra, en David López (el prota d’avui) a la dreta

Al Blog de los Vinos, està online des de 2010 i trobareu recomanacions de vins de tot el Món i moltes vegades els vins catalans són protagonistes. Ara mateix és en David qui escriu més al bloc i qui piula a Twitter. Avui, doncs, coneixerem els vins catalans predilectes, d’una part d’aquests dos projectes.

En David porta a casa nostra 9 anys (és de Madrid) i, com nosaltres, també és un enamorat i ferm defensor dels vins catalans: “Crec que cal reivindicar la seva qualitat. De fet, si un dia passeu per la botiga de Calafell, veureu que defensem el mateix concepte.”

Veient les seves respostes veureu vins coneguts, altres que no ho són tant i,per part d’un servidor, el descobriment d’una Cava de Pontons (Alt Penedès).

Doncs vinga anem a descobrir “Els Vins de … David López Requena”!!

1- Un vi triple B. Bo, bonic i barat. (Si pot ser de menys de 10 €):

collagevinyeta

Qualsevol HEUS* (DO Empordà), blanc, negre, o rosat, del celler La Vinyeta, a l’Empordà. Molt bon projecte de fer vins, diferents.

Comentari de VinifiCATs: Segon cop que treuen el cap per Els Vins de …, vins d’aquest celler de l’Empordà. La bona mà d’en Josep Serra, crea addicció, si us cau un vi del seu celler, repetireu. Gaudiu dels vins joves que ens recomana en aquest triple B (jo em quedo amb el rosat) en David i descobriu també el Llavors* (el meu predilecte del celler) o el Puntiapart*. D’aquest últim teniu una entrada al Blog de los Vinos.

2- Un vi per divertir-te amb els amics.

image

Foto extreta de TimeOut.cat

TOCAT DE L’ALA 2011 (DO Empordà), de Roig Parals + Coca i Fitó. És un vi alegre, afruitat, amb moltes notes fresques, agradable, ideal per compartir.

Comentari de V’CATs: Ostres ja tinc les dents llargues redactarnt aquestes paraules! El tinc a la meva llista de futuribles, fa massa temps ja. El veig allí penjat quan vaig a comprar vi, però mai ha vingut cap a casa … Ara sí que hi posaré remei, aquest Cap de Setmana, cau sí o sí!

Aquest vi neix de la unió de forces de dos cellers, dues varietats (Garnatxa i Carinyena) trobem a la copa i, llegint l’entrada que va dedicar-l’hi en David, m’agradarà. Un vi a descobrir, per esbrinar l’Empordà, a través d’un glop de vi

3- Un vi d’aquells que t’emportaries un palet sencer cap a casa. (per què t’ha agradat molt o és un vi “de capçalera” teu)

Pairal

La pregunta més difícil de totes, n’hi ha molts! Si he de triar un, un descobriment de fa pocs dies: el XAREL.LO PAIRAL (DO Penedès) de Can Ràfols dels Caus, envellit en bótes noves de castanyer. Un vi blanc espectacular, un color preciós, aromes a fruita i flors … dels què plores quan s’acaba l’ampolla!

Comentari de V’CATs: Bravo, bravo,bravo! Un dels grans vins de Xarel·lo del nostre país. Uns Xarel·los vellets (d’uns 60 anys) del Massís del Garraf que presumeix d’unes aromes que faran tremolar els fonaments de casa vostra. Ell us destaca la seua olor, jo el seu tacte cremós addictiu. Un vi per les grans ocasions (ronda els 20 Euros) i estic totalment d’acord amb en David, acabar-se una ampolla de Xarel·lo Pairal fa plorar d’emoció !!

4- Vas a dinar a casa d’un familiar molt especial per a tu. Quin vi els hi portes?

planetes-de-nin-l

PLANETES DE NIN 2010 (DOQ Priorat), un vi aromàtic, franc i potent, d’Esther Nin al Priorat. El vam provar i ens va impressionar tant que tenim pendent un post al blog.

Comentari de V’CATs: Alto les seques! Ja teníem ganes de parlar-vos d’aquest vi! Ens encanta … i aprofitant l’avinentesa… Esteu davant del primer Vi de Vila de Porrera. Què és un Vi de Vila? A grans trets: és un pas més en la cerca d’excel·lència, subdividint la DOQ Priorat en 12 subzones més, reforçant la identitat dels pobles de la mateixa. Una de les característiques dels vins del Priorat més valorades, és la seva alta fidelitat al sòl d’origen, és a dir, al terrer i amb aquesta petita zonificació ens acostem més a aquesta fidelitat.

Un Vi de Vila s’haurà d’elaborar amb un mínim del 60% de varietats recomanades (Garnatxa i Carinyena) o bé del 50% en cas que només hi hagi una de les dues… I aquí és amb el que ens topem: un 70% de Garnatxa i un 30% de Carinyena, fermentades i criades en foudres, uns 14/15 mesos.

Brillant vi de ceps joves (uns 13 anys) d’agricultura ecològica certificada i tractats amb mètodes biodinàmics i, com diu en David, un vi aromàtic on trobem notes làctiques, especiades, florals i balsàmiques. I molt fi, com una filigrana d’en Michael Laudrup. Una obra magna.

5- Aquell Cava que et fa saltar les llàgrimes.

collagenaturesello

Tinc molt afecte als caves d’Alsina i Sardà, el GRAN RESERVA NATURE SELLO amb 48 mesos en ampolla, està a l’altura dels millors, amb una estupenda relació qualitat preu.

Comentari de V’CATs: Fet del trio màgic del Cava (Xarel·lo, Macabeu i Parellada) es pot trobar a uns 9,50 Euros l’ampolla. Sí que heu escoltat bé, un Cava Gran Reserva, que no arriba a 10 Euros … I a sobre està boníssim!! I sense sucre d’expedició, per notar tota la seva efervescència al despullat, per què gaudiu de les aromes torrades d’aquest Triple B, en format bombolles!!

6- A la taula del dia de Nadal no pot faltar …

collagexamosterroir

Per descomptat vi i cava!

El vi algun especial, com els de TERROIR AL LÍMIT, al Priorat, vins innovadors i elegants.

El cava, un GRAN RESERVA SELECCIÓ de Xamós (DO Cava), set anys d’envelliment per a un cava aromàtic i persistent. Podeu llegir el post de la visita que els vam fer al blog!

Comentari de V’CATs : Uhmmm Terroir al Límit, la veritat, poc puc opinar dels vins d’en Domink Huber, he tastat el seu Torroja Vi de Vila i em va semblar un vi excel·lent. La veritat sí, són vins per ocasions molt especials, no són vins per qualsevol dia. Si voleu aprofundir més en la persona qui porta “la veu cantant” d’aquest projecte us convido a llegir aquest article

I la segona part de la resposta. Ens trobem davant la sorpresa del post. Sorpresa per qui us escriu la contrarèplica de la resposta, doncs, mai havia sentit a parlar d’aquesta Cava de Pontons (població de l’Alt Penedès i ben a tocar de l’Alt Camp). Com ens agrada descobrir nous vins i caves catalans amb aquestes preguntes!. David, la veritat, llegint el teu post, poc trigarem a anar a veure en Josep Tutusaus i que ens expliqui com fan aquest Gran Reserva Selecció . Gràcies per la descoberta!! 😉

7- Aquell vi que tothom et recomanava i una vegada tastat, has dit: “Perquè no t’he conegut abans?”

Els de Roig Parals. Especialment, el CAMÍ DE CORMES (DO Empordà), un treball espectacular amb la Samsó, del millor que hem provat. Et devem una, per la recomanació!

Comentari de V’CATs: De res per la recomanació! Jejeje Fa gràcia qui sigui jo el qui va recomanar el vi de la resposta. Com us he dit més amunt, comentant-vos com vam iniciar el tweets amb el David, sempre que algú va cap a l’Empordà, recomano la visita a Roig Parals i si poden que comprin o facin tast del Camí de Cormes. Un vi que és l’obra magna del celler. Un vi de Carinyenes velles plantades al 1896 i altres al 1900 … Sí unes carinyenes centenàries, que fan tocar trompetes celestials, i acariciades per la Tramuntana i brises marines. Dels grans vins del país i de la DO Empordà.Bravo Santi! Bravo Mariona! Encara tenim una ampolla a casa, qui s’anima? 😉

8- Ara la pregunta a la inversa: Un vi que has recomanat i aquella persona t’ha dit “L’has encertada!”

DSCF0816

Foto extreta de Vinique,ch

Un vi negre molt sorprenent: el PEDRADURA (DO Penedès) , del Celler de Can Ràfols dels Caus. Criat al Massís del Garraf, amb una varietat especial, la Marselan, que li dóna un toc diferent i distintiu. Qui el prova, repeteix!

Comentari de V’CATs: Una altra sorpresa. Carles Esteva ens sorprèn a tots amb un vi (pel que he llegit, no l’he tastat, un altre cap al llistat de “futuribles”) amb un vi amb un tall bordelès i tret d’una petita finca situada al Parc Natural del Garraf i de terrer de calcari i àrid, i diuen, que es nota en el vi. Com us ha dit en David amb un 85 % de Marselan amb uns tocs de Petit Verdot i Garnatxa; i un envelliment en roure durant 12 mesos amb trasbalsos, abans de la filtració i embotellat. El vi només s’allibera quan es consideri llest, en aquest cas, després d’altres 3 anys, un temps d’espera que val molt la pena. Au! a buscar-lo.

9- A VinifiCATs, a vegades, també parlem de cerveses artesanes. Ens recomanes alguna?

rosi

No sóc molt de cerveses però he provat una de la teva terra tarragonina, la ROSITA, i em va agradar bastant. Encara que segueixo sent més de vi !!

Comentari de V’CATs: Clar que sí una de les cerveses artesanes de Tarragona! És una birra suau i de records a mel, fruita madura i d’aquelles que et deixen les genives sense una sensació pesada. Ah! I si veniu per Tarragona, està a casi tots els bars. Un luxe tindre una cervesa artesana a qualsevol bar tarragoní.

Bé fins aquí Els Vins de David López Requena. Coses interessants,no? El Pedradura, la Cava Xamós, uns vins Triple B de l’Empordà, dos vins més de l’Empordà … Un parell d’obres mestres de la DOQ Priorat. Com sempre agrair a en David pel seu temps i paciència, doncs, entre unes coses i d’altres, aquest Els vins de … S’ha anat allargant en el temps. Mil gràcies crack! I si podeu, passeu-vos per VinoDIvino al Carrer Vilamar 9 de Calafell on us atendran en David i l’Eduard … Ah! I no deixeu de visitar el seu blog http://elblogdelosvinos.wordpress.com/

Per cert el proper Els Vins de … vindrà d’Argentina passant pel Bages 😉

SALUT I VI !!!

Anuncios

2 Comments on “” Els Vins de … David López Requena, autor del Blog de los Vinos “

  1. Pingback: Nuestro resumen de 2013 | El Blog de los Vinos

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: