La llegenda del Trepat (Trepatejant per la Fira Medieval de Montblanc !!)

collageTREPAT

Si preguntem, uns diuen Tallin, uns altres diuen Carcassona, més enllà diuen Bruges, per allà Àvila o Toledo. Són viles medievals i unes estan una mica a prop, d’altres molt lluny. Però, a tocar de Tarragona (d’on és l’autor d’aquestes paraules) tenim una vila medieval com l’alçada d’un campanar: Montblanc. Atret pel seu patrimoni, història i vida d’aquella època, sempre que hom s’apropa a la Vila Ducal, s’atura el temps. M’encanta passejar a prop de la seva muralla, perdre’m pel seu traçat de carrers, travessar el Portal de Sant Jordi o asseure’m a fer un cafè a la Plaça Major.

Conta la llegenda que, Sant Jordi, matà al Drac a Montblanc, per això al voltant de la Diada del patró de Catalunya, s’organitza, des de fa 26 anys, la “Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi“. Una Setmana que emergeix gràcies a l’esforç del poble, donant una visió històrica, de l’època daurada de Montblanc.

collagesetmana

Durant aquella setmana podeu trobar, i especialment el Cap de Setmana, tot el barri antic pres d’aquest fervor medieval. Ple de paradetes d’antics oficis, ple d’artesans, ple de gent vestida de l’època i si us apropeu a la Plaça dels Àngels, veureu elaboradors de vi. Tenint present que és un dels motors econòmics de la Conca de Barberà, la viticultura, també és protagonista d’aquesta Setmana Medieval.

Ja farà 3 anys que ens “deixem caure” per la Plaça dels Àngels a veure que ens ofereixen els cellers que es troben en aquesta festa. És una oportunitat única per conèixer, els vins i caves de la D.O. Conca de Barberà que hi participen, com a les persones que els elaboren. Nosaltres vam anar-hi el 20 d’Abril amb una bona amiga, la Gemma Morató (que aviat us presentarem a “Els Vins de…“), ara us anirem “desgranant” els vins que vàrem tastar aquell dia i les sensacions que vam trobar.

plaça

Una de les principals raons de la nostra anada a aquest Mercat de Vins i Caves de la Setmana Medieval, era conèixer la Mariona i l’Albert, de Succés Vinícola i els seus vins de Trepat.

Per cert durant aquesta Fira Medieval es va forjar un verb a Twitter: #Trepatejar (dedicar les papil·les gustatives al Trepat de la Conca). També vàrem fer això, a donar a la nostra llengua: frescor, suavitat i aromes a pebres de tutti colori, que ens obsequia el Trepat!!

* LA CUCA DE LLUM N’12 (D.O.Conca de Barberà) de Succés Vinícola* 

Cuca12

Arrencàvem el tast fent allò que hem dit, #trepatejant. Començàvem amb el primer vi 100% Trepat. Uns trepats d’entre 25 i 37 anys, crescuts a Sarral i Barberà de la Conca, amb diferents alçades, entre 350 i 400 metres. Per ser un vi jove, sense pas per bóta, el “preparen” com si hi anés: deixant-lo macerar 35 dies. Una altra dada a tenir present: la fermentació malolàctica, la fan en bótes de 300 i 500 litres. Ah! I els llevats són “indígenes”, els de la mateixa vinya.

Una vegada a la copa, vàrem adonar-nos de dos aspectes: el primer, el nom: “Quan vam començar teníem més projectes i obligacions, i anàvem a la vinya per agafar mostres, quan es podia: al vespre. I allí un dia va aparèixer una cuca. Ja teníem nom!” Ens va dir la Mariona. I el segon aspecte, venia de dins de la copa: és un Trepat amb un color “més pujat”. De ben segur que la culpa la té aquesta llarga maceració.

Al nas té una aroma bastant típica del Trepat: aquell pebre acabat de moldre. Tocs d’herbes, fonolls, anissos i aromes de cireres una miqueta madures. En boca guanya molt i és un vi jove de Trepat poc convencional: amb més cos, un xic més potent, amb més presència i alhora fresc, divertit i fa molta “trempera”

* EL MENTIDER N’11 (D.O.Conca de Barberà) de Succés Vinícola *

mentider

La carta de presentació d’aquest vi és una il·lustració, basant-se en un dibuix dels anys 50, on veiem un personatge amb un gran nas “de Pinotxo” acompanyat d’aquesta llegenda urbana: “El vi de raïm Trepat és fresc, lleuger i afruitat, amb poca aroma i baixa graduació alcohòlica. S’utilitza majoritàriament per l’elaboració de vi rosat natural

Sí llegenda urbana, perquè tot això és MENTIRA. Aquest vinarro, desmunta aquest mite, allunyant-se de la visió tradicional de la varietat, donant-li una volta de full.

Ens trobem davant un vi 100% Trepat amb molt de cos, amb una boca complexa, plena de fruita, sí, però molt madura, amb una graduació de 15 graus (agermanat amb un vi del Priorat, del Montsant o de la Terra Alta) i no té pas el color de la varietat (més aviat, rosat).

La parella Canela-Vendrell aconsegueixen aquesta complexitat de nas i boca, vinificant 3 finques de trepats vellets, de 80 a 113 anys!!! Situades, també, a Sarral i Barberà de la Conca; cullen el raïm a mà, fent una tria exhaustiva de fruits. Fermenten el raïm amb llevats indígenes de cada finca, en dipòsits d’acer inoxidable. Llarga maceració (durant un mes i mig), malolàctica en bótes 300 i 500Li posterior criança a bóta de 225 litres de la Borgonya durant uns 9 mesos.

Us el recomano ben decantat, una hora abans. Nas complex com la paleta d’un pintor: Fruita madura de melmelada, d’aquella que gairebé sembla melmelada (Prunes, cassís, móres, groselles). Fulles d’eucaliptus, fulles de Maria Lluïsa, fulles d’espígol, pebres varietals del Trepat … i a mesura que fas giragonses a la copa ens mostra cafès, cacaus i purets “senyoretes”. Una passada de nas! Et queda un nas com al del tipus de la foto. A la boca entra amb volum, molt rodó, i els 15 graus no són agressius, una acidesa gens forta i el tens una estoneta a la geniva, fen-te salivar com un Mastí dels Pirineus.

nas

Aquesta crònica és d’un dia d’Abril, però ja portem 10 mesos de 2013. Passats aquests 10 mesos, hem tastat molts vins (i més que en tastarem), i amb això us podem assegurar el següent: El Mentider 2011, és el vi de 2013 per VinifiCATs. Ni anem “de farol” ni ens tirem a la piscina de cap. Ho és. No us ho creieu? Tasteu-lo i jutgeu per vosaltres mateixos. Ja comença a guanyar premis (ha guanyat el Primer premi, en vins de Trepat de la DO) i més que en guanyarà. Afanyeu-vos n’hi ha 1700 ampolles!!!

Els joves enòlegs i elaboradors de la Conca vénen forts, i en aquesta Fira Medieval vam tastar la feina d’uns quants. Ara anàvem a la paradeta de Marta Pedra, per gaudir de la seva feina al celler Vins de Pedra. Marta és l’altra part de La Vinyeta. Sí l’altra part, perquè és muller d’en Josep Serra, cap visible del celler empordanès. A la Conca, Marta Pedra, hi té els seus orígens i ja fa un parell o tres d’anys va decidir treure’n profit d’unes terres de la seva família. Volíem tastar l’Orni, un vi que en l’anyada anterior (la 2011) ens va agradar força.

* L’ORNI B’12 (D.O.Conca de Barberà) de Vins de Pedra *

orni

Canvi d’anyada, canvi d’etiqueta. El packaging, és molt important per qualsevol celler, per Vins de Pedra és primordial; per això aquest Orni 2012 hi trobem, de nou, l’empremta de l’artista Víctor Pedra (oncle de Marta). Aquest cop un magnífic dibuix, a plumilla, il·lustra l’etiqueta de l’Orni.

És un vi 100% Chardonnay, amb un gran treball de mares i bastonatges a la tina d’acer inoxidable. Quan el vam tastar, amb prou feina feia dues setmanes que estava embotellat i es notava més fragant que el 2011.

Aquestes bones fragàncies recordaven a fonolls acabats de brotar, fenc i xuclamels. Bé, com un camp ben mediterrani en plena primavera. I si estem davant d’un Chardonnay, destaquen el meló madur, pomes i peres. De lluny, un puntet de fruita tropical. A la boca, fruit d’aquest bastonatge, es nota cremós, làctic i acidesa un xic present (poder, fruit d’aquests pocs dies en l’ampolla)

Hem de seguir-lo amb lupa per veure la seva evolució, aquell dia va rendir millor, el nas del vi, que la boca.

mercat

Ja portàvem tres vinets i vàrem decidir parar una estona. Com aquell qui diu, encara dúiem el dinar a la boca. Xerra que xerra, entre tots tres (el que us escriu, la Núria -l’altra part de VinifiCATs -i la nostra amiga Gemma), i així tot d’una, feia una hora, gairebé, que no dúiem un vinet a la gargamella. Davant de la nostra petita tertúlia teníem els caves de Simó de Palau: “Què tal un Cava de Trepat?” -“Som-hi!

Simó de Palau ara és un Restaurant de l’Espluga de Francolí, on fan aquest Cava. Diem ara, perquè de bell antuvi, ha estat un lloc de pas per la història de la Conca: s’hi troben restes romanes ben a prop, va ser un molí fariner (cap als volts del s. XIII), després va ser una petita central elèctrica i ara… doncs això, un restaurant on també fan cava, o una cava que també és un restaurant (que va ser abans l’ou o la gallina?). Allí s’hi trobava la Mercè, enòloga de la Cava.

* CAVA ROSAT BRUT TREPAT de Simó de Palau *

cavarosat

Si abans parlàvem que la imatge de Vins de Pedra, és obra d’un artista, la imatge d’aquest cava i logo del celler, és obra del pintor tarragoní Jaume Queralt. Com us he dit abans, estem davant un cava fet de 100% Trepat, té una criança d’uns dos anys i mig a la cava i totes les ampolles estan numerades. Mouen mà les ampolles per “anar movent” les mares del cava.

És un cava madur, que no para “d’emanar” bones bombolles i sempre constants. Trobarem aromes de roses, maduixa, síndria i petits tocs de fruita seca. A la boca es mostrava especiat, fresc, allargassat i amb gustets de torrats i molla de brioix.

Després de fer tast del Trepat més clàssic, en Cava i rosat, faríem tastet de 5 cellers més, amb passat i present del Viver de Celleristes de Barberà de la Conca. Quina importància té el Viver per la gent jove, que vol començar un projecte vínic a la DO Conca de Barberà! Els fruits i vins d’aquest magnífic projecte, engegat l’any 2007, cada vegada són més nombrosos, de més qualitat i més coneguts al nostre país. És un petit motoret vínic, per ajudar en els primers moments a petits elaboradors, capaç de sumar esforços, recursos, capacitat d’ajuda entre membres del Viver i potenciar, d’alguna manera, el cooperativisme tan de moda en temps de la fil.loxeria i ara amb aquests temps difícils, econòmicament parlant.

Ben a prop de Vins de Pedra i Succés Vinícola, estava la paradeta del Celler Vidbertus i allí estava n’Albert Rovira, cap visible del projecte. Un projecte que forma part del Viver de Celleristes (els cellers que queden per comentar, provenen d’aquesta iniciativa) i es va engegar al 2009 i l’any després, entren al Viver. L’Albert s’encarrega, principalment, dels sistemes sanitaris, anàlisis microbiològics i fa de cellerista.

Vidbertus té 3 vins amb una idea clara: defensar les varietats pròpies del nostre país. Té per bandera el Trepat, el Monastrell, la Garnatxa i la Parellada. Per aquí anaven “els nostres trets” teníem entre cella i cella, fer tast del seu vi de Parellada.

* Ud2 B’11 (D.O. Conca de Barberà) del Celler Vidbertus *

Ud

Teníem ganes d’aquest vi, pel fet de trobar pocs vins 100% Parellada, un raïm amb similituds amb el Trepat: va (o anava) cap a l’elaboració de cava i poca gent s’atreveix/s’atrevia a fer-ne un vi monovarietal. Per sort cada vegada hi ha més monovarietals de Parellada, i aquest n’és un.

La Parellada, és de ceps vells, situats entre l’Espluga de Francolí i Montblanc, a peu de les muntanyes de Prades i de sòls més aviat, pissarrosos. El vi s’hi està un any en la tina d’acer inoxidable.

Un nas molt guapo! Aromes intenses, molt expressives i seductores. Ple d’aromes a plàtans, pinyes, pomes, flors blanques (dàlies, margarides o crisantems), petits tocs àcids de llimona i de rere fons, allà amagat entre les papill·les gustatives, tocs de fonoll. En boca és fresc i sec, divertit, dels de cara a barraca, alegria i festa. Suau i molt equilibrat, ens deixa un gustet a poma, guapo, guapo! Al cap d’un temps el tens recordant, has gaudit amb aquest vinarro blanc.

Un vi d’aquells, que toques trompetes celestials. Un dels descobriments del 2013. Quin munt de sorpreses agradables ens donaria la visita a la Fira Medieval!

Després d’aquesta sorpresa blanca, anàvem a saludar un dels cellers “veterans” del Viver de Celleristes. Temps de saludar als germans Castellà. Temps de tastar (de nou) la bona feina de GATZARAvins. A la paradeta dels Castellà ens vam estar una bona estoneta i d’allí vam sortir tastant 3 vins, vinga! Felicitat i alegria!

* GATZARA BLANC B’11 (Macabeu/Chardonnay) (D.O. Conca de Barberà) de GATZARAvins *

gtzB

Començàvem el nostre petit tour a GATZARAvins, amb un vi blanc; que amb la calorada que feia, ens va entrar “la mar” de bé. A l’etiqueta ja trobem a primer cop d’ull el que hi trobem dins: Macabeu en un 65 % de cupatge i un 35% de Chardonnay, provinents de la vila de Montblanc, tot just al tocar de l’Ermita de Santa Anna i, també de Solivella. El Macabeu està plantat en vas, de la manera més tradicional i Chardonnay en espatllera (utilitzen cables en línia per conduir la vinya).

El celler té una manera de fer molt respectuosa amb el Medi Ambient i fan la verema manual, amb petites caixes, tot fent selecció dels millors fruits. I com vinifiquen aquestes dues varietats? Doncs el Macabeu fermenta en petites tines d’acer i el Chardonnay, directament en bóta. Després, 6 mesos de criança amb mares.

Ensumada a poma, pera, xirimoia i petites pinzellades a pinyes. També destaca la seua olor a raïm,sembla estrany oi? Sempre busquem més enllà i l’olor de raïm, el deixem un xic de banda (en aquest vi, ens saluda afectuosament). No volem deixar passar per alt fragàncies a fonolls i, gràcies al pas per bóta, records a ametlla i vainilles. A la boca força volum, molta estructura, molta untuositat i mooooolt persistent. Un vi per gaudir-ne. Ep ! Sense oblidar que és fresc i entra sec a les genives.

Ja guaita per les nostres contrades l’anyada 2012, i fins i tot ha guanyat el Premi al millor vi blanc criat/fermentat en bóta de la DO, però si trobeu un o l’altre, agafeu una ampolla allà on la trobeu. Després d’aquest blanc estructurat, un vell conegut i saludat de VinifiCATs, el GATZARA Trepat 2011:

* GATZARA TREPAT N’11 (D.O.Conca de Barberà) de GATZARAvins *

TR

Sí, que no ens llegeixes de sempre? No? Ah! Ets nou lector de VinifiCATs !! Aquest vi ja el vàrem comentar per aquí amb motiu de la 32a Mostra de Vins i Caves de Catalunya. No ens agrada tornar a parlar d’un vi, però aquest ens agrada molt i us tornem a fer 5 cèntims d’ell. A veure si trobem les mateixes sensacions que al Setembre de 2012.

Us repassem com és i com es fa aquest 100% Trepat, per sobre, eh? Rigorosa selecció manual a peu de vinya, maceració en fred 7/8 dies i cap a la tina, un cert temps (diuen els Castellà)

En nas ens mostra roses, violetes, pebre i fruitetes (maduixes, groselles i puntet de taronja), Mostra la varietat tal com és, sense artificis. A la boca és elegant, fresc, fi, prim i com dèiem al mes de Setembre, ens punxa la llengua amb la seva cridòria. Bé més o menys les mateixes sensacions que la primera vegada que el vàrem tastar, diferenciant aquesta segona, les flors que hi hem trobat, Ara que n’hem tastat més, és el vi jove de Trepat, que més ens agrada.

* GATZARA CRIANÇA N’08 (D.O. Conca de Barberà) de GATZARAvins * 

CR08

Últim vi que tastàvem de GATZARAvins. Fins ara, tret de l’Orni, us estava parlant de vins amb varietats tradicionals de Catalunya. Ara tornem a varietats de fora i teniu aquí davant, un vi 50% Cabernet Sauvignon i 50% Merlot.

Les vinyes, d’aquest vi, també estan a Montblanc però mirant la Serra de Miramar i veient la silueta del Tossal Gros (el punt més alt de l’anomenada Serra); i estan conreats amb espatllera. Novament, verema manual i acurada selecció de raïm. És un vi passat per bóta francesa, nova i de segon any (ja té un ús, ja ha tingut un vi dins, anteriorment), uns 12 mesos.

Aroma potent amb lleuger toc de fruites negres, notes de cuirs i tons herbacis, que recorden el sotabosc. Aroma a roure, amb tocs de cafè, balsàmic i terra humida. Intens en boca, potent i amb elegant record de xocolata. Tanins bastant dolços i agradables, amb matisos de regalèssia. Llarg i persistent. Exquisit equilibri entre boca i nas. Va ser el vi més cos i potència de la tarda, d’aquells que sols, sí que estan bons, però per apreciar-lo millor necessites una bona teca: Carn, rostit o un bon guisat.

compara

Comparativa entre el Gatzara Trepat i el Gatzara Blanc.

Ja havíem fet feina amb els Castellà. Ara un altre celler. Un altre que està al Viver de Barberà de la Conca. Temps de saludar a en Josep María Guspí, del Celler Guspí. Saludar-lo per què ja el coneixíem, abans que comencés aquest altaveu, vàrem visitar-lo al Viver de Celleristes.

Allí vam conèixer el “savoire faire” d’en Josep Maria, amb les seves vinyes i vam descobrir les seves 3 joies víniques de la Conca, com són el Blanctresc (vi blanc passat per bóta), Embigats de la Maria (monovarietal d’Ull de Llebre) i el Pinetell (monovarietal de Merlot). Difícil escollir quin és, més vinarro, ens encanten els vins d’en Guspí.

En aquella visita ens va dir que estava preparant una novetat. Una novetat vínica, que contenia Trepat. Llavors estava fent nones a la bóta i per la Fira Medieval, vàrem tindre el luxe de tastar-lo. Ara us el comentem. Alerta, venen curves!!

* TREPAT N’12 (D.O.Conca de Barberà) del Celler Guspí *

gsuspi

Què bé! Un altre vi 100% Trepat, un vi 100% Conca de Barberà. Un Trepat que està a Pira, situat a uns 470 metres, de vinya vella, i acariciat per la Marinada. Fermentació malolàctica en bóta de roure francès d’un sol ús, torrats mitjans, i posterior envelliment a la mateixa bóta durant 7 mesos.

Nas típic del Trepat: Pebres, claus, cireres, maduixes; amb alcohol i tanins molt subtils. El seu envelliment el fa un vi sedós, amable, fresc, dels fàcils de beure, delicat i aquella punxada típica dels bons vins de Trepat. Ens va agradar molt. Dels vins de filigrana vínica. És un vi sorprenent.

Tot just al costat d’en Josep Maria Guspí estava en Pep Burguera, del Celler Mas del Tossal. Tot i ser un dels veterans del Viver de Celleristes, serem honestos, no havíem sentit a parlar de la seva feina; i això està bé, perquè així t’emportes sorpreses i fas descobriments. En Josep com diu a la seva plana web: “Va decidir plantar a les finques de la família a Barberà de la Conca amb la finalitat de fer un gran vi… Es van plantar en funció del sòl i la climatologia les varietats Cabernet Franc i Sirà de baixa producció per tal de prioritzar la qualitat a la quantitat. A més ja tenia al poble vinyes velles de la varietat Trepat”. Ens va oferir un vi potent i alhora preparat pel gaudi de les nostres papil·les gustatives: Espurna 2008.

* ESPURNA N’08 (D.O. Conca de Barberà) del Celler Mas del Tossal *

espu

En aquest vi hi trobem Cabernet Franc i Sirà, d’uns 12 anys, gairebé al 50% per cada varietat i un minso 5% de Trepat, d’uns 50 anys. Totes elles estan plantades a peus del Tossal Gros (com us he dit abans, el punt més alt de la Serra de Miramar) i els raïms són collits a mà en caixes de 12 quilos. En Pep fa maceració pel·licular (amb les pells del raïm) i actes seguit una criança en bóta d’uns 13/14 mesos en bótes de 225 litres franceses i alguna d’americana.

Nas molt intens, on la fruita vermella (Móres, cireres, nabius) madura (gairebé de melmelada) ens saluda afectuosament. Es troben aromes d’espècies dolces (vainilles i canyelles). Entraràs a una tenda de llaminadures i remenaràs entre After Eights i Mon Cheris !!

A la boca entra molt potent i dolç, acidesa ja domada pel pas del temps (no oblidem pas que té 5 anys i va passar 1 per bóta), tanins madurs com la Clàudia Schiffer o el George Clooney, ben presents. Al cap d’una estona et ve un gustet a cafè torrefacte molt interessant (poder d’aquell que anuncia en George).

Com deu guanyar amb uns peus de Ministre, estofat de vedella, cua de bou i bolets, amb un Caçolet occità o un Goulash …. Mare quin festival!.

Després d’imaginar-nos l’anterior Espurna amb un festival d’estofats, cercàvem l’última parada per la Plaça dels Àngels. Tot just a l’entrar, venint del Carrer Major, havíem vist a en Jordi i na Sònia del Carlania Celler.  A la segona entrada en la història de VinifiCATs, ja vàrem esbrinar la seva feina, tastant el Petit Carlania. Ens havien parlat molt bé del seu vi blanc de Macabeu i Trepat, però per la Fira Medieval, van portar els seus dos vins negres de criança: el Carlania Negre 2010 i el Carlania Criança 2008.

* CARLANIA NEGRE (Vi de Roure 6 mesos) N’10 (D.O. Conca de Barberà) del Celler Carlania *

roure6

Com tots els vins del celler aquest vi conté Trepat, acompanyat per un 60 % d’Ull de Llebre. El Trepat és d’uns 50 anys i prové de la finca Els Corrals, d’uns 412 metres sobre el nivell del Mar i situada a la part més baixa del terme de Barberà i a tocar del riu Anguera. L’Ull de Llebre per la seva part, surt de la Finca la Vermella, a tocar Dels Corrals.

El Celler Carlania, per fer els seus vins negres, trien els fruits més madurs, donant molta importància a un exercici tan simple com agafar grans de raïm i guiar-se pel tast. Després aquestes dues varietats faran nones entre 6 i 8 mesos en bótes de roure francès.

Giragonses a la copa, ensumada. Nas de confitures de prunes i gerds… Xocolates, regalèssies i cacaus, també hi són. Els pebres roses i maduixetes fresques, aromes inconfusibles del Trepat, ens ensenyen la mà, però en menor mesura. A la boca entra un xic potent, tanins madurs i dolços. Gustet a iogurt de fruites del bosc.

Em va agradar força, i això que l’Ull de Llebre, és una varietat que em costa força. Si em va agradar, segur, és gràcies al savoire-faire de la parella Miró/Gomà, a les seves vinyes.

* CARLANIA CRIANÇA (Vi de Roure 12 mesos) N’08 (D.O. Conca de Barberà) del Celler Carlania *

carlania12

L’últim vi d’aquella tarda. L’últim del nostre pas vínic per la 26ena Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc. Un últim vi que ens va deixar amb un magnífic “sabor de boca”.

Estàvem davant un vi de Merlot i Trepat. És el vi amb menys presència de Trepat del Celler Carlania, amb un 15 % del total del vi. Un Trepat provinent de la mateixa finca que l’anterior vi, dels Corrals; i un Merlot provinent de la finca Els Plans. Una Finca Els Plans plantada l’any 1997 i situada a 510 metres, encara a Barberà i tocant a Sarral. Envelleix de 12 a 18 mesos en bóta de roure francès i com a mínim 12 mesos en ampolla.

Té un nas seriós. Estem davant del vi més envellit del celler : aromes a terra, a espècies, a fruita vermella, a figues molt madures. A la boca és robust, corpulent, càlid, et deixa la boca satisfeta; amb uns tanins molt polits i gustet a fruita, que captiva.

Quin profit vàrem treure d’aquesta sortida! Vàrem re-tastar feina d’un parell de cellers, descobriment del vi blanc del Celler Vidbertus … i Alto les seques!!! La coneixença i presentació de la magnifica feina del Celler Succés Vinícola. Donaran a parlar aquesta jove parella Ah! I aviat apareixeran a “Els Vins de…”

Esperant la pròxima Fira Medieval de Montblanc !!!

SALUT I TREPAT !!!
Anuncios

5 Comments on “La llegenda del Trepat (Trepatejant per la Fira Medieval de Montblanc !!)

    • David, aquest cava rosat de Trepat és diferent, madur amb un gustet a pa torrat que el fa interessant. I sí els de Succés (molt especialment el Mentider) ja el pots buscar!! Si no el trobes per Bcn contactem amb els elaboradors (per cert tenen 22 i 23 anys !!) SALUT AMIC !!

  1. Moltes gràcies, ja els hem trobat (La Cuca de Llum i El Mentider) al Celler de la Boqueria. De fet ja hem provat La Cuca de Llum i està molt bo, a veure quan podem tastar el Mentider! Salut i bon vi!

  2. Pingback: 10 Pinzellades de Priorat. | VinifiCATs

  3. Pingback: “Els Vins de … Josep M. Galimany i Rosa Sadurní, autors de Malviatge” | VinifiCATs

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: