“Els Vins d’… Iván Samà” Comercial de la Cooperativa Falset-Marçà .

collage2

Ho hem en anteriors edicions d’aquest espai “Els vins de …”: Si algú “perd” 5 o 10 minuts contestant les nostres preguntes, per esbrinar els seus vins catalans de capçalera, és tot un honor i un luxe. Tots són especials per a nosaltres, però avui ens fa especial il·lusió. Il·lusió per la persona que avui us presentem, pel dia que la vàrem conèixer i pel celler que, ara mateix, representa.

Aviat, el 21 de Setembre, farà un any que aquest petit altaveu del vi català, va donar els seus primers passos. Teníem clar el posicionament a les xarxes socials, per donar a conèixer les noves entrades al bloc. Una vegada a Twitter i a Facebook, un dels primers seguidors que va interactuar amb nosaltres va ser un noi de Barcelona anomenat Iván Samà. Ben aviat vàrem connectar amb ell: parlant de vins, intercanviant-nos recomanacions víniques, aconsellant-nos mútuament fires de vins i xerrant de la vida. Dialogant, ens va recomanar la visita al seu blog: Primera Premsada, ara off-line.

305323_10200264029946151_956661822_n

L’Iván, en ple tast d’Ètims per La Marató. El dia que ens vàrem desvirtualitzar

Estàvem pels volts de Nadal de 2012 i la Marató de TV3 s’apropava i l’Iván volia fer un tast solidari, per aportar el seu gra de sorra a la telemarató. La Cooperativa de Falset-Marçà, ràpid hi va voler col·laborar i així va néixer el “Tast d’Ètims per la Marató”. Vaig tindre clar que jo, també hi volia participar i estar present en aquell tast. Va ser el dia que vaig “desvirtualitzar” l’Iván. Va ser un èxit, un bon motiu per esbrinar la feina d’aquest Celler Cooperatiu centenari i un triomf pel principal motiu del tast, una bona recaptació per la Marató.

Mesos més tard, l’Iván, va ser “fitxat” per la mateixa Cooperativa de Falset-Marçà, per fer tasques comercials, d’exportació i venta directa en tasts a domicili. Tasts a domicili? Doncs sí ! L’Iván és una de les persones de la Cooperativa que es desplaça a casa vostra a descobrir-vos la feina d’aquest celler centenari. Que no voleu fer-ho a casa? (Si sou de Barcelona) Cap problema tenen un local on també es pot fer aquesta magnífica proposta. Aquí un parell de fotos amb Info!

tarjetons

Fes CLICK! per ampliar !!

Per nosaltres és una alegria immensa que algú conegut converteixi la seva passió, en professió. Un cop presentat l’Iván Samà, és el torn de conèixer els vins que ens recomana. Ja veureu com tira molt cap “a casa seva”, però creiem que, si no coneixeu els vins de la Cooperativa Falset-Marçà (sota la D.O. Montsant), aquest “Els vins d’Iván Samà”, és un bon inici.

Començem !!

1- Un vi triple B. Bo, bonic i barat. (Si pot ser de menys de 10 €):

etims

Sense cap mena de dubte: ÈTIM NEGRE 2010 o ÈTIM BLANC 2012. Un preu de 6.25€ i que és garantia d’èxit allà on el porto.

Comentari de VinifiCATs: Precisament aquesta pregunta, sempre la fem i pels temps econòmics que corren és indispensable, la plantegem pensant en vins com els dos que anomenes. Molt bons, bonics (Ho són, perquè hi trobem varietats tradicionals del Priorat: Garnatxa Blanca per l’Ètim Blanc o Garnatxa i Carinyena, pel Negre); i, sí, ben ajustats econòmicament.

De tot dos vins, em quedo amb el blanc. Brillant treball en tina i bóta. Boooooníssimmmm !! Us el recomano.

2- Un vi per divertir-te amb els amics:

collagegrntx

A la segona foto podeu veure una comparació amb l’Ètim Blanc. Dona molt joc comparar un blanc i l’altre!!!

Per divertir-nos faria servir un vi que donés joc, per comentar i per descobrir noves sensacions. En aquest cas faria servir el CASTELL DE FALSET BLANC 2009. Un vi on el seu procediment, els seus aromes enigmàtics i el seu color, garantitza una bona xerrada amb intercanvi d’impressions. Moment divertit, especialment, quan cadascú aporta la seva visió referent al que ha trobat en el vi.

Comentari de V’CATs: Que bé! Un altre vi 100% Garnatxa Blanca que es passeja per VinifiCATs!! (pels qui no ho sabeu, és el nostre raïm blanc predilecte) Un vi blanc complexe, en nas i en boca, que passa 10 mesos en bóta amb bastonatges setmanals i com diu l’Iván, serà divertit qualificar el seu color (nosaltres diem que és Or de Garnatxa) i també és emocionant esbrinar les seves aromes (hi trobem Canyella i Préssec, er damunt d’altres aromes).

Nosaltres vàrem tastar l’anyada 2008 i estava per llepar-se els dits. No sabem si encara es pot trobar aquesta anyada. A la web de la Cooperativa està la 2009. Un bon moment per descobrir, de nou, aquest vi blanc intens, amb caràcter i ideal per la guarda.

3- Un vi d’aquells que t’emportaries un palet sencer cap a casa:

Etim-Old-Vines-Grenache-2005-Label

A casa meva no pot faltar mai l’ ÈTIM GRENACHE OLD VINES. És un vi que et fa realment sentir content, que t’aporta una sèrie de sensacions que el fan molt especial. A més representa molt bé la D.O. Montsant i la seva qualitat-preu fa que un dia em pogués plantejar demanar un palet sencer per tenir a casa. Ja miraria on…

Comentari de V’CATs: Un vi de Garnatxa vella (de més de 50 anys) amb un toc de Cabernet Sauvignon? Ens hem de fer amb ell ! No hem tingut el plaer de tastar-lo però segur que ens agradaria. A més de les paraules de l’Iván, us puc adjuntar com el descriu el Celler: ” … un vi excel·lent que et retrobarà amb la Garnatxa Negra.”

4- Vas a dinar a casa dels sogres. Quin vi els hi portes? :

2012-12-15 12-2

Sens dubte, l’emblema de la Cooperativa: el CASTELL DE FALSET NEGRE 2006. Un vi que no pot faltar mai a taula en un esdeveniment important.

Comentari de V’CATs: Què dir d’aquesta obra d’art de la Cooperativa? Té el cupatge tradicional de la comarca del Priorat, Garnatxa i Carinyena, amb un toc de Cabernet; 12 mesos de bóta francesa i uns altres 12, de repòs en ampolla. Festa d’espígol i vainilles al nas. Una recomanació, si us cau una ampolla a les mans, decanteu el vi una hora abans. Per cert, segona vegada que apareix el Castell de Falset a “Els Vins de ..”; Ruth Troyano, també ens el va recomanar

5- Aquell Cava que et fa saltar les llàgrimes:

F 16 2 flasches

Vaig tastar el PARÉS BALTÀ BRUT (D.O.Cava) i he de reconèixer que és un dels que més m’ha agradat, tant a mi com a la gent que compartia amb mi taula; alguns d’ells no eren gaire aficionats al cava. Moooooolt bo i una excel·lent relació qualitat-preu.

Comentari de V’CATs: Som molt fans a VinifiCATs d’aquest celler, de Pacs del Penedès. Coneixem aquest Cava de tall clàssic, afruitat, fresc, natural i molt expressiu. Fet amb les tres varietats tradicionals del Penedès: Macabeu, Xarel.lo i Parellada, on aquesta última té una “alta representació”, un 61% del cupatge final. Poder per això el fa atractiu, ja que la Parellada, és la varietat més sensual del Cava. Bona tria Iván !

6- A la taula del dia de Nadal no pot faltar …

collage21

Semblarà que tiro molt cap a casa però, realment tenim vins (a la Cooperativa) que encaixen en cadascú dels moments que planteges… a més són els que millor conec… Mireu, per Nadal no poden faltar 3 vins:

L’ÈTIM SYRAH per acompanyar un bon plat de carn, de canelons, d’embotits i formatges etc. Un vi realment meravellós i que acostuma a agradar a tothom. Un vi amb aromes a flors sorprenent, amable en boca i extremadament femení o L’ÈTIM VEREMA TARDANA NEGRE 2010.

Com no afegir la nostra joieta… ÈTIM RANCI per acompanyar els fruits secs tan típics a la sobretaula de Nadal.

Comentari de V’CATs: De tots tres que dius, em quedo amb el Verema Tardana. El vaig descobrir amb tú Iván, i com a fanàtic dels vins dolços, està al TOP3 dels vins dolços de capçalera per VinifiCATs. Obra mestra vínica que perpetua la tradició de les comarques tarragonines: els vins dolços. Boníssim amb les postres però… Ep! també és l’acompanyant ideal per formatges molt curats i vells. Heu tastat aquesta opció? Feu-la, ja ens direu com ha anat “la cosa”.

7- Aquell vi que tothom et recomanava i un cop tastat, has dit: “Per què no t’he conegut abans?”

No em ve al cap. La majoria de vegades han estat vins que no eren catalans, però perquè encara a casa nostra hi ha molt de desconeixement de vins catalans entre el públic particular…

8- Ara la pregunta a la inversa: Un vi que has recomanat i aquella persona t’ha dit “L’has encertada!”

ComaRomaRosatUllDeLlebreSM

El ROSAT DE COMA ROMÀ (D.O.Penedès)… simplement magnífic.

Comentari de V’CATs: Ostres! Quina sorpresa que ens recomanis un vi d’en Josep Guilera! El coneixem personalment i vàrem tenir el plaer de visitar-lo pels volts de Juliol de 2012 (abans de l’existència d’aquest bloc). Allí vàrem tastar els vins ecològics, provinents de la casa familiar d’en Josep, Can Guilera, a Sant Pau d’Ordal. L’Iván ens recomana el seu Rosat, fet d’Ull de Llebre. Un Rosat que us pot treure la set a ple Estiu o acompanyat d’un plat de pasta. Nosaltres us recomanem l’obra d’art d’aquest celler: el vi Xarel·lo Macerat. Una d’aquelles petites joies que amaga la diversitat vínica del nostre país. Una obra d’art, que amb prou feines arriba al miler “d’exemplars”. Xarel·los d’uns 75 anys i “passats” per bóta uns 5/6 mesos. Simplement una delícia.

9- A VinifiCATs, a vegades, també parlem de cerveses artesanes. Ens recomanes alguna?

No et sabria dir, per mi encara és un camp molt desconegut. Per això tinc de recurs el teu bloc…

ivan2

Fins aquí la nostra nova col·laboració , per conèixer més vins catalans. Avui hem repassat, gràcies a l’Iván, els vins d’una de les cooperatives més antigues del nostre país; i bé, també hem descobert un parell de recomanacions que provenen del Penedès.

Aviat arribarà un nou capítol d’ “Els Vins de…” descobrint els vins catalans d’un altre blogger. Gràcies Iván per les teves recomanacions!!.

PD: Si vols aparèixer, en noves edicions, d’ “Els Vins de…” envia’ns un correu elèctric a robodiola@yahoo.es

SALUT I VI !!

Anuncios

One Comment on ““Els Vins d’… Iván Samà” Comercial de la Cooperativa Falset-Marçà .

  1. Gràcies David! és un honor que ens hagis dedicat un espai en el teu fantàstic bloc.

    Emocionant, de veritat, quins records i només fa un any.

    Gràcies company, ens anem seguint! 😉

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: