Els vins de … Mar Galván. Enòloga, escriptora, analista de productes agro-alimentaris …

collagemar

I podíem continuar anomenant tot el que és la nostra convidada d’avui a “Els vins de …. També podríem presentar-la com a Membre de FIJEV (Federació Internacional de periodistes espirituosos i vins), com a membre d’ AEPEV (Federación Española de Periodistas y Escritores del Vino), firmant de Wineries for Climate, com a membre de FIVIN (Fundación para la Investigación del Vino y Nutrición).

No parem eh?… Membre de la UEC (Unión Española de Catadores), membre de la Federación Española del Vino, activista de Tajovino (Asociación Gastronómica y vinícola de Ronda). I també és col·laboradora d’Aecork i Retecork. També col·labora a la revista digital El Sumiller.com i a la web de vins, Verema. I aviat, serà ponent a Terrassa de Vins. També té la seva vena artística, escrivint al seu bloc literari Esencia de Háfida.

Fruit d’aquesta vàlua professional és fàcil veure-la un dia a la fira FIVIN, a Enofusión Madrid o acompanyant sommeliers de Mònaco pel Priorat o gaudint de bons moments amb els seus amics de Clos93 al Lloar, visitant cellers, guaitant tot el que passa a La Nariz de Oro o al Concours Internacional des vins a Lió (França) o la trobada l’última trobada de la web Verema o donant a conèixer vins de la DO Montsant a la fira Vijuny (on vàrem coincidir amb ella per darrer cop).

Aquesta és Mar Galván, viatgera vínica incansable i convidada de luxe a tots els esdeveniments relacionats amb el món del vi a l’Estat o de fora. Sempre és un plaer que algú vulgui col·laborar amb nosaltres en aquest espai, per donar a conèixer els seus vins de capçalera, però que algú d’aquesta categoria professional, perdi 5 o 10 minuts per contestar-nos, és un tot un privilegi. Gràcies Mar!!

Ja veureu que na Mar en moltes preguntes no ens ha anomenat un vi en concret, però ens ha donat el seu punt de vista o opinió, davant les preguntes plantejades. I com sabeu, a VinifiCATs, parlem de vins catalans però en aquesta ocasió, Mar, ens recomana dos vins que no ho són. Davant la seva categoria vínica, és una bona ocasió per què conegueu un parell de vinarros de l’Estat. Anem a conèixer els vins que ens recomana. Comencem!

1 – Un vi triple B. Bo, bonic i barat. (si pot ser de Menys de 10 €).

“Afortunadament m’he trobat amb casos, fent de jurat sempre a cegues, on s’ha arribat a donar una Medalla d’Or a un vi d’aquestes característiques.”

Comentari de VinifiCATs: Doncs sí, afortunadament. Hi han autèntiques joies per menys de 10 Euros, poc conegudes.

2 – Un vi per gaudir amb amics.

“Qualsevol vi té el seu moment. Ens pot semblar millor o pitjor depenent, d’aquell dia.”

Comentari V’CATs: Tens tota la raó. A vegades el nostre estat d’ànim influiex a l’hora de tastar vins, o aquella circumstància, o aquella copa mal escollida, o aquella xafogor/fred de l’ambient. Sempre s’ha de buscar el moment adient per tastar un vi.

marcopes2

3 – Un vi d’aquells que t’emportaries a casa palet sencer.

“No tinc cap vi predilecte, m’agrada esbrinar noves textures. Ara mateix, A Pita Cega, de Galícia, em manté eclipsada.”

4- Vas a dinar a casa d’un familiar molt especial per tu. Quin vi l’hi portes?

Depèn si l’hi agrada el vi, o no. Portar un vi bo a algú que no sabrà valorar-lo, no sol ser el meu criteri. El vi sempre es comparteix però amb amics, al voltant d’ell.”

5- Aquell Cava que et fa saltar les llàgrimes.

Foto extreta de Verema.com

Foto extreta de Verema.com

“Un Celler Batlle de 1999 de Gramona, sense paraules.”

Comentari de V’CATs: Els caves Celler Batlle, de la casa Gramona, són els de més criança a les caves del Celler: hi passen mínim 8 anys. Mar va gaudir d’aquest 1999 (desgorjat ja fa 4 anys !!!) en un tast a la Fàbrica Moritz, aquí la seva experiència amb els caves d’aquesta firma de Sant Sadurní d’Anoia. Un caves capaços de mirar  tête-à-tête a molts Champagnes.

6- A la taula de Nadal no hi pot faltar …

“Els somriures. Entorn d’elles, tot, serà genial.”

7 – Aquell vi que tothom et recomanava i una vegada tastat, has dit: “Perquè no t’he conegut abans”?

“Poques vegades em recomanen vi, però m’agrada que em sorprenguin amb un, que mai l’hagi tastat. Alguna vegada ha succeït i el moment és únic!!”

8- Ara la pregunta a l’inrevés: Un vi que has recomanat i aquella persona t’ha dit “L’has encertada!”:

“Normalment, quan recomano un vi, no és pel meu gust personal, sinó per les característiques del mateix. Hi ha petits elaboradors que tenen uns vins magnífics, encara no coneguts i de producció limitada.”

Comentari V’CATs: Pensem igual que tu!! Hem de recomanar petits elaboradors! Aquells que vas a visitar-los i t’expliquen; “Jo aquí ho faig tot, agafo el telèfon, faig de comercial, de comunity manager, d’enòleg, de responsable de celler…”; i quan tastes els seus vins tu dius “Doncs osti! Aquí hi ha un vinarro i poca gent el coneix. Gaudim-l’ho!”. Són els vins que un està més còmode escrivint: petit elaborador, vinarro darrere.

9- A VinifiCATs, a vegades, també parlem de cerveses artesanes. En recomanes cap?

Foto d'Untappd.com

Foto d’Untappd.com

“Reptile Cervesa natural fermentada en bóta. Un gran descobriment.”

Comentari V’CATs: Crec que ens recomana la Reptilian Quercus: Una cervesa envellida durant 2 mesos en bóta de roure (quercus robur) que havia contingut vi blanc del Penedès i posteriorment barrejada amb cervesa jove acabada de fermentar. Força bona i “fumada”. Bones birres fa en Isaac Beltrán a la Vila del Vendrell !!!

10 – Últimament estem descobrint vins ecològics, Naturals, biodinàmics, etc. Recomana un vi “d’aquest tall”

Laureano Serras. Finca Las Caraballas i Xarel.lo de Gramona

Laureano Serras. Finca Las Caraballas i Xarel.lo de Gramona

“En tinc molts, però Finca Caraballas n’és un (vi blanc ple de matisos) o els de Laureano Serras o el nou Xarel·lo de Gramona.”

Comentari V’CATs: Els vins d’en Laureano sempre sorprenen, busqueu-los, proveu-los. No us en penedireu !!

Mar Galván amb en Karlos Arguiñano

Mar Galván amb en Karlos Arguiñano

Fins aquí “Els vins de … Mar Galván”. Reiterem, un luxe que apareixi per VinifiCATs, tota una eminència (Sí, ho ets Mar!!) de casa nostra, per aquí. Segona aportació femenina seguida. Aviat la tercera.

SALUT I VI !!

Versión en Castellano : http://translate.google.com/translate?hl=&sl=ca&tl=es&u=http%3A%2F%2Fvinificats.wordpress.com%2F

Anuncios

One Comment on “Els vins de … Mar Galván. Enòloga, escriptora, analista de productes agro-alimentaris …

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: