«Els vins de … Víctor Taltavull. Autor del Bloc, Armari d’Espècies»

capçalera

Amb aquesta entrada encetem un espai al bloc que teníem en via morta. Ho estava, avui arrenca amb tota la força d’un tren de mercaderies: «Els vins de …»

Amb aquest petit espai intentarem que elaboradors, comercials, sommeliers, restauradors, mâitres, enòlegs, botiguers, altres blocaires, consumidors… ens recomanin vins catalans, amb les 7 0 8 preguntes que els hi farem. Intentarem tocar l’auca de persones que s’estimen el vi català.

De ben segur, ens trobarem descobriments i les recomanacions que ens facin, sempre seran escoltades per futures entrades, tastos o visites per mostrar-vos-les a VinifiCATs. Serà un petit «divertimentto». Un granet de sorra més, per donar a conèixer els vins catalans i aquelles persones que vulguin aparèixer.Doncs bé el primer en aparèixer a «Els vins de…» és en Víctor Taltavull, autor del bloc Armari d’Espècies. Un bloc Gormand i dels més veterans del Camp de Tarragona. Des de 2009, en Víctor, ens parla de vins, ens ensenya les seves receptes, les seves sortides gastronòmiques… acabant sempre amb un apunt musical.

Llegir el bloc d’en Víctor és un exercici, si t’agrada la gormanderia, has de fer tot sovint i nosaltres ho fem; el que no sabíem és que ell també és lector de VinifiCATs i això ja és tot un honor. Abans de «desvirtualitzarnos» vàrem el·laborar aquest petit joc i ràpid vàrem connectar, parlant el mateix llenguatge, el «winesse».

Abans de contestar-nos ens va fer un «advertiment» que, com a defensors dels productes tarragonins, ens va arribar al cor: «No només, parlo de vins catalans… vaig una miqueta més enllà i m’he centrat en vins de les comarques de Tarragona…. un crit a la feina ben feta de la gent que ens envolta:) «

Comencem !!:

1- Digue’ns un vi triple B: Bo, bonic i barat. (Si pot ser de menys de 10 €):

Foto extreta del Racódelbonvi.com

Foto extreta del Racódelbonvi.com

Vinyes d’en Grau Syrah (jove), del Celler Josep Vicens (D.O. Terra Alta). Intens, còctel de fruita negra madura i especiada. Una grata sorpresa, per uns 6 euros.

El nostre comentari: Aquí en Víctor us explica, al seu bloc, el vi jove de Sirà que ens recomana. L’apuntem a la llista de «futuribles», així com una visita a aquest celler de Gandesa.

2- Un vi per divertir-te amb els amics:

petge10_det_2

Petit Genesi del Celler Vermunver (D.O. Montsant). Rodó, fàcil de veure i d’agradar. Gens complicat i apte per qualsevol àpat distès i festiu.

3- Un vi d’aquells que t’emportaries un palet sencer cap a casa:

lafou2

LaFou el Sender, de LaFou Celler (D.O. Terra Alta). El darrer vi d’aquest celler, el germà petit de LaFou de Batea però no menys interessant. Elegant, fresc.

Comentari: Doncs sí el petit de la casa. Encara no l’hem tastat, però en Víctor sí. Nosaltres hem parlat dels seus «germans grans», LaFou de Batea i Els Amelers. Va de pet a la nostra llista de desitjos.

4- Vas a dinar a casa d’uns familiars molt especials per a tu. Quin vi els hi portes?

mans_2009

Mans de Samsó de Vinyes d’en Gabriel (D.O. Montsant). Monovarietal de carinyena… Intensitat i personalitat amb lletres majúscules.

5- Aquell Cava que et fa saltar les llàgrimes d’emoció:

uvae2

Uvae (Brut nature, Gran Reserva) de les Caves Rimarts (D.O. Cava) Excel·lent treball dels germans Ricard i Ernest, que té com a premi aquest cava fi, delicat. Com deia aquell «… en dos palabras, im-presionante…»

Comentari: Brut Nature? Gran Reserva? Xarel.lo i Chardonnay? És el Cava-tipus que ens agrada. Ostres, un altre cap a la llista!

6- A la taula del dia de Nadal no hi pot faltar…

Quan he de preparar qualsevol celebració, sóc bastant «yonki». És l’excusa perquè hi hagi de tot… aperitius per abans de menjar, vi blanc, negre i escumós pel menjar i vins licorosos per les postres típiques d’aquestes dates.

7- Aquell vi que tothom et recomanava i una vegada tastat, has dit: «Perquè no t’he conegut abans?»:

logoblackback

Qualsevol del Celler Carlania (D.O. Conca de Barberà) La Sònia i en Jordi fan una reivindicació i aposta total per la varietat autòctona de la Conca de Barberà, el Trepat.

Comentari: Ens hi sumem al teu comentari! La Sònia i en Jordi tenen un bandera i és diu: Trepat! Trepat! Trepat! Tots els seus vins en porten, i ho celebrem!! 

8- Ara la pregunta a la inversa: Un vi que has recomanat i aquella persona t’ha dit «L’has encertada!»:

Templari

Templari del Celler Bàrbara Forés (D.O. Terra Alta). Agraït i rodó. D’aquells vins que acompanyen i van agafats de la mà amb el menjar.»

Comentari: Aquest l’hem tastat. És una filigrana. Dels grans vins de Catalunya. Vinarro, vinarro !!

9- A VinifiCATs, a vegades, també parlem de cerveses artesanes. Ens recomanes alguna?

collagebirra

Te’n diré dues: Les Clandestines 4 maltes (intensa, estructurada, especiada) i L’anjub Juliett (torrefacte, amb sensació especiada i picant).

Esperem que us agradi la iniciativa. La farem, si podem, cada 15 dies. Avui acabem de manera diferent…. Salut i Rock&Rolla !!! 😉

Aquí estic amb en Víctor, el dia que ens vàrem "desvirtualitzar". Ell és el de la gorra i jo el tipus de la samarreta blava

Aquí estic amb en Víctor, el dia que ens vàrem «desvirtualitzar». Ell és el de la gorra i jo el tipus de la samarreta blava

6 comentarios el “«Els vins de … Víctor Taltavull. Autor del Bloc, Armari d’Espècies»

  1. Pingback: “Els vins de … Ruth Troyano”. Periodista, autora del bloc: Vi*Moments*Persones | VinifiCATs

  2. Pingback: Sinèrgies | Wine Planet

Replica a Pep Cancelar la respuesta