Tastant el Castell del Vi (1ª Fira de les Cooperatives del Priorat)

MAINfiraFALSET

Fa uns dies us recomanàvem l’Agenda, la 1ª Fira de les Cooperatives del Priorat al Castell del Vi, celebrada a Falset el passat Dissabte 30 de Març. Si recordeu, us vàrem comentar que VinifiCATs seria un dels Blocs convidats a la Fira, juntament amb Malviatge, DamiVilaSommelier, Pretty Wines, Somni d’una nit de vins, Dionís de viatge a Ítaca, Vinologue, Vi.Moments.Persones i el Periodista de Catalunya Ràdio, Jordi Baró. Durant el dia vàrem piular, a Twitter, amb hashtag #tastaelcastelldelvi i desprès molts companys blocaires han explicat la seva experiència d’aquell dia, en els seus respectius blocs. Avui es torn per explicar-vos aquell dia, sota el nostre punt de vista.

La jornada va arrencar cap als volts de les 10.30 del matí a dins del Centre d’Interpretació que hi ha al Castell del Vi on Lídia de Mena, una dels responsables del Castell, ens va donar la benvinguda i ens va explicar la història del Castell: va ser construït al segle XII pels Comtes de Prades i ha patit diferents danys al llarg del temps (a l’època de Felip V, a la Guerra del Francès o a la Guerra Civil) Durant dècades va quedar en l’absolut abandó, fins aproximadament l’any 2000, moment que es va fer la seva rehabilitació i posterior adequació.

Bóta dels 100 anys de la Cooperativa Falset-Marçà i detall del Centre d'Interpretació

Bóta dels 100 anys de la Cooperativa Falset-Marçà i detall del Centre d’Interpretació

La benvinguda de la jornada va ser a la Planta Baixa del Centre d’Interpretació, on algunes de les bótes del Centenari de la Cooperativa Falset-Marçà estan exposades amb altres obres homenatjant al vi. El Castell no es limita a tindre el Centre, també han muntat un Club de Tast (que arrencarà aviat), a l’estiu hi fan concerts, observacions d’estels, espectacles, tapes… sempre acompanyats de vi. També hi podeu fer una copa de vi, sempre d’un celler de la comarca, a 1’5€.

Desprès d’aquesta presentació, temps per veure el Centre d’Interpretació. No és un museu del vi a l’ús: és interactiu, ple d’elements que podem tocar, vídeos explicatius, panells, cites de productors de vi de la comarca, dites populars en torn al vi, panells tàctils i una sala on hi ha unes esferes, amb aromes del vi del Priorat. Tota una experiència sensorial, visual, aromàtica i interactiva. Sota el meu punt de vista és un magnífic punt de sortida, si un dia feu una visita o ruta enoturística pel Priorat.

detalls castell

Cites de Vi, que podeu trobar durant la vostra visita

Desprès d’aquesta visita al Centre d’Interpretació, cap l’Absis del Castell. Allí es va desenvolupar la Fira. Vuit cooperatives prioratines (Cellers Unió, Cooperativa de Cabacés, Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant, Vinícola del Priorat, Cooperativa Falset-Marçà, Celler El Masroig, Celler de Capçanes i la Cooperativa de la Serra d’Almos), ens van mostrar els seus vins (de la DO Montsant i DOQ Priorat) i els seus olis (de la DOP Siurana). Al llarg del dia van passar per aquest Absis, unes 600 persones i es van vendre 370 tiquets de tast, que permetien fer 5 degustacions, una copa de vi serigrafiada i una visita al Centre d’Interpretació. Tot un èxit. Bravo!

2121

Ja dins, vaig veure en Rafel del Celler El Masroig, la seva companya Eulàlia i un vi del Celler que em fascina: el Castell de les Pinyeres. Tenien l’anyada 2009 d’aquest i un sorprenent Solà Fred 2012. Vàrem fer el tast dels dos, la millor manera de començar la jornada:

SOLÀ FRED N’12 (D.O.MONTSANT) de Celler El Masroig

2013-03-30 11_2

El primer vi del dia. I com arrencava el dia! Era la primera vegada que tastava un Solà Fred i no em va decepcionar. Als tres que estàvem per allí, en Gali de Malviatge, en Dami i a mi, ens va sorprendre molt. M’encanta fer petits descobriments i aquest Solà Fred 2012, ho és. I pel preu que té, uns 4€ a botiga, serà ben agraït per la nostra butxaca.

Normalment surt al Maig/Juny però per necessitats de demanda, ja ha sortit a les botigues. Un fet que l’Eulàlia em va destacar més d’una vegada. Està fet d’un 90 % de Carinyenes, d’uns 25/35 anys, i un toc de Garnatxa, un 10 %. És un vi jove sense pas per bóta  i capaç “d’aguantar el tipus” els pròxims 3 anys. “Fa poc he obert un 2010, i estava espectacular“, va comentar en Rafel.

Olorem: Ostres, quina fruiteta més bona: Cireres !! Gerds, cassís, mores acabades de collir… Quins aromes! A la boca és un festival. Et ve a buscar directament amb el seu gustet a fruita madura i dolça. Sembla mentira que no hagi passat per la fusta, brillant treball a l’inox. Desprès et deixa el paladar una mica mantegós. Al final és llarg, amable, càlid i suau; com l’abraçada d’un padrí. És d’aquells vins que beuries una copa darrere una altra.

Un vi reconegut (en anyades anteriors) a l’Estat: 86 punts a la Guía Peñín (N’11), 9,06 punts Guia de Vins de Catalunya (N’10) i també per aquell Món de Déu: 83 punts Parker (N’11), recomanat al diari The Guardian anglès i una Medalla de plata Decanter (N’10). Veieu? Tota aquesta gent no està equivocada: els vins catalans de Cooperativa, triomfen arreu.

CASTELL DE LES PINYERES N’09 (D.O.MONTSANT) de Celler El Masroig

pinyeres

Un vell conegut pel qui us escriu, però amb anyada anterior. Un vi d’aquells que et deixa bé si estàs convidat a menjar a casa d’algú, i el portes. És una aposta segura.

Un vi diferent al Solà. Aquest Castell de les Pinyeres fa nones 12 mesos en bótes franceses (un 80% del vi) i americanes (20%) i les varietats també són diferents: Carinyena, Garnatxa i tres pinzellades de Cabernet Sauvignon, Merlot i Ull de Llebre.

En nas, adoro la seva xocolata. També treu aromes de fruits madurs (préssecs, móres o nabius), torrats dolços com la canyella. A la boca té una entrada agradable, notareu tanins suaus, calidesa, una acidesa molt ben integrada, és persistent i al final et deixa un record de la terra vermella del poble. Els fruits madurs del nas ens tornen a saludar.M’encanta la seva estructura!

El podeu veure ja o guardar-lo 4 o 5 anys. Segur que us donarà grans alegries.L’heu provat amb fricandó de vedella?. És un festival !!

Desprès de tastar els dos vins, ens vàrem acomiadar d’en Rafel i l’Eulàlia, emplaçant-nos aquesta última a visitar el celler. Segur que ho farem ben aviat, i us ho explicaré.

Mentre jo xerrava amb els dos representants del Celler El Masroig, en Gali i en Dami, havien fet via tastant els vins de Cellers Unió. Tenien 4 vins de les dues DOs de la comarca, jo vaig fer tast de dos vins: el Dairo (Do Montsant) i Tendral (Doq Priorat). Dos vins sorprenents, mai els havia  tastat abans.

DAIRO N’11 (D.O.MONTSANT) de Cellers Unió

dairo

Cupatge de Garnatxa, Carinyena i Sirà. Ceps d’alçada i d’uns 30 anys aproximadament. Totes aquestes varietats, per separat, aniran 6 mesos a bótes de roure americà. És un vi correcte amb un gran preu, ronda el 5€ .Val a dir que el vaig notar una mica tímid, potser una mica decantat expressaria millor el seu potencial.

A copa parada, té aromes de fuita madura i tocs de fusta. Moveu la copa i notareu aquesta fruita madura més accentuada, fruita vermella (móres d’esbarzer, gerds, cirera negra) i notes de violeta. Tocs de vainilla… mentre xerràvem, es va anar obrint i van sortir notes mentolades i balsàmiques. Aromes no gaire intensos però engrescadors.

En boca es mostra mineral, dòcil, captivant, correcta acidesa, post gust no gaire llarg. Gust a préssec, xocolata i cacau. Per plats lleugers és ideal: per verdures a la brasa, llegums, rostits, fumats o foie-gras.

TENDRAL N’09 (D.O.Q. PRIORAT) de Cellers Unió

tendral

Un Priorat, que en diuen ara, de tall modern. Amb la típica Garnatxa i Carinyena, més Cabernet Sauvignon i Merlot. Com en el Dairo les varietats aniran a bóta per separat: Garnatxa i Carinyena, cap a fusta francesa 9 mesos; i les altres varietats a la fusta americana. Desprès li donen un temps d’arrodoniment en ampolla.

Un nas no gaire poderós amb notes a fruita fresca (taronja, maduixa) i d’altres una mica més madures (baies negres). Òbviament també hi trobaràs notes minerals de la pissarra màgica del Priorat. En boca es mostra més juganer: amb nous torrades i panses de Corint. No és tan corpulent com alguns altres Priorats, es mostra agradable i equilibrat.

Un parell de taules més enllà hi havia el Celler Cooperatiu de Cornudella i en Joan Dolcet, el seu president, ens va convidar a tastar vins de la seva Cooperativa: “Us donaré a tastar 3 o 4 per no atabalar-vos, segur que provareu molts vins” Doncs bé, els seus companys de junta ens van fer una selecció de tres: un blanc, un dolç i un negre.

LES TROIES B’12 (D.O.MONTSANT) del Celler Cooperatiu de Cornudella

troies

Va ser el vi del dia. Una autèntica joia vínica, sortida de les mateixes faldilles del Montsant. Vins que no coneixes, que mai n’has sentit a parlar i et sorprenen a la primera ensumada. Una ampolla va vindre cap a Tarragona, aviat l’obriré a casa i serà l’excusa per pujar a Cornudella a buscar aquest tresor. Un tresor que per poc més de tres Euros (3,40€), pot vindre a casa vostra. “Un regal” li vaig dir un cop i un altre a en Joan.

Dins d’un Troies Blanc, trobareu un altíssim percentatge de Macabeu i una petita aportació de Garnatxa Roja. “Tenim una partida de Garnatxa Roja i la volem recuperar“. Una Garnatxa Roja molt escassa (queden poques soques), apreciada i estimada pels socis del Celler. Té una criança sobre les seves mares durant uns 3 mesos.

Em va entrar per la vista: un color groguet amb tons verdosos. També va entrar molt bé pel nas: Llimones, peres llimoneres, peres de Sant Joan, pinya, préssec groc i tocs melosos. I a la boca és fresc, té una originalitat inusual, elegant i et fa salivar molt. Al final del glop et deixa un gustet àcid deliciós. Un plaer per tots els sentits, de tots ells us vull destacar la festassa olfactiva. Un dels grans descobriments de l’any per VinifiCATs.

CASTELL DE SIURANA “Garnatxa del Montsant” DOLÇ (D.O.MONTSANT) del Celler Cooperatiu de Cornudella

castelldolç

Aquella Garnatxa Roja, escassa i apreciada, la trobem de nou en aquest vi. Vi dolç fet al 100% de Garnatxa Roja, i elaborat d’una manera molt tradicional: fermenten el raïm amb les seves pells i aturen la fermentació, per conservar els sucres. A continuació s’envelleix en bótes de roure durant 12 mesos, mínim.

Flaires de melmelades d’albercocs, préssecs i codonys. Nespres i Orellanes, apareixen subtilment. Petits tocs d’avellanes torrades i panses. Té una boca d’ametlla torrada interessant, glicerina i com no, dolç com la rialla d’un infant.

M’apassionen el vins dolços acompanyats de formatges, aquest Castell de Siurana Dolç faria de les seves.

CASTELL DE SIURANA “Selecció de Costers” N’09 (D.O.MONTSANT) del Celler Cooperatiu de Cornudella

castellngr

El vi de les vinyes velles: selecció acurada dels millors ceps vells, dels socis cooperativistes. Amb un 70 % de Garnatxa i un 30% de Carinyena, i un pas per bóta de 12 mesos; té unes aromes molt profundes: cafè torrefacte, xocolata negra, fruita negra força madura, pebres i anissos. Aromes netes i elegants. En boca té tanins força presents, lleugerament àcid amb brillants sabors de cirera vermella, gairebé com caramels, és enorme, molt fresc i té una bona longitud.

S’apropava l’hora del tast (12:30 hrs) d’olis i vins, i ens vàrem acomiadar d’en Joan. Cap a la tercera planta del Centre d’Interpretació del Castell del Vi, on allí ens esperava en Carles Escolar, enòleg del Celler El Masroig. Ell ens guiaria pels vins de les Cooperatives presents. Estava tot preparat amb molta cura i al fons de la sala una sorpresa: els vins estaven tapats, per no veure la identitat dels mateixos. Seria el meu primer tast a cegues!! Que divertit!!

A continuació us posaré les fotos dels 8 vins tastats, amb els comentaris que vaig posar al meu twitter, ampliats amb les sensacions trobades en aquell moment.

collagetast

Els 8 vins del tast a cegues amb el seu conductor: en Carles Escolar

Primer Vi: Un Rosat. Venia de la Serra d’Almos i tenia un to rosat molt brillant. Fa una oloreta a cireres, xuxes i iogurt de maduixa. Un xic amargant i molt licorós. Si també em tapen els ulls, us dic que és un vi negre.

Segon Vi: Aquest ve de Capçanes, una bona zona per les Garnatxes. Unes Garnatxes que són més fresques gràcies a la Serra de Llaberia. Era un vi passat per bóta, i en nas tenia molta fruita vermella madura; i en boca era fresquet i allargassat.

Tercer Vi: Ha vingut de Cornudella. Molt fresquet! Molt Garnatxer! … Espera! Aquest em sona, em fa l’efecte que l’he begut abans: Castell de Siurana??

Quart Vi: No ens diuen d’on ve. Notes d’Oporto i notes molt madures. En Dami em diu: “El recordo! L’he begut fa uns minuts. És el Perlat d’Unió!!”

El Cinquè: De la capital prioratina, Falset. Té una criança llarga. Complex, madur. Boca potent, bona acidesa, de llarg recorregut

El Sisè: El primer DOQ Priorat del tast. Tanins ben presents. Fruits negres, vainilles i notes torrades. Boca és completa, cacau, bones notes de criança.

El setè vi: Un altre DOQ Priorat. L’ampolla és característica, i coneguda per mi ( el consumeixo sovint). És de Gratallops, El Lloar i les dues Vilelles. Encara no us diré quin és. Paraules majors! Va de cara barraca!

L’últim de la fila: El vuitè. Molt conegut pel director del tast, un vi del Masroig. En Carles ens diu més secrets d’ell: 18 mesos de bóta, 1 any d’ampolla i encara no ha sortit al mercat. Porta més Carinyena, de vinyes velles. Gran feina en els torrats.

collageampolles

Tatxan, Tatxannnnnn !! Treiem la màscara als vins!! Wow! Alguns els he endevinat!! : Mussefres Rosat de la Cooperativa Agrícola de La Serra d’Almos, Mas Collet del Celler de Capçanes, Castell de Siurana del Celler Cooperatiu de Cornudella (Premi! L’he encertat!), Perlat d’Unió (Premi pel Dami, l’ha encertat), Un Ètim de la Cooperativa Falset-Marçà, Llicorella Clàssic d’Unió, Ònix de la Vinícola del Priorat (l’ampolla el delatava) i Les Sorts Vinyes Velles del Celler El Masroig.

Ja vam donar per finalitzat el tast de vins. Ara torn pel tast d’oli, dirigit pel mestre d’almàssera, Francesc Gibert de Cabacés. Tast de 2 olis: Un ecològic i un altre convencional. Un de la Serra del Montsant i l’altre de la Serra de Llaberia. Tenia moltes ganes d’aquest tast, doncs a casa meva sempre s’ha consumit oli verge o extra verge i de Cooperativa i sempre el reivindico.

Abans del tast, en Sisco en va explicar com es fa un oli, els tipus de maquinària que s’utilitza, lo contaminant que l’oliassa (residu líquid que s’obté en l’extracció de l’oli). Desprès una dada que em va posar de mala llet: tan sols un 20 % de l’oli consumit a l’estat espanyol, és oli verge o extra verge; la resta, el 80%, és refinat. En acabar aquesta breu introducció en el món dels olis, a tastar les dues filigranes oleiques:

BARONIA DE CABACÉS “Oli Verge Extra Ecològic” (D.O.P SIURANA) de l’Agricola de Cabacés

cabacés

D’olives arbequines d’agricultura ecològica certificada pel CCPAE. Sensacions agradables, sense defectes, sense fongs, sense pudors. Nas afruitat. Herba verda tallada, tomàquets, flors d’ametllers. A la punta dels llavis sensació dolça, al fons del paladar: tocs amargants i picant (molt positiu, són els polifenols).

ÒNIX “Oli d’Oliva Arbequina” (D.O.P SIURANA) de Vinícola del Priorat

onixoli

Més fruital i menys aromàtic que l’anterior. Aromes de fuita madura com la poma i de verdures (Carxofes?). Boca dolça de nou i un final un xic més picant.

Ja era l’hora de dinar. Sortíem molt satisfets dels dos tasts, molt ben portats pels dos conductors. Ja teníem coneixença de la qualitat dels vins de les dues DOs de la comarca i, a partir d’aquell dia, dels atributs dels olis prioratins.

hostalsport

Us he dit que ja era l’hora de dinar, no? doncs, aniríem a dinar a l’Hotel-Hostal Sport. La fonda prioratina per excel·lència. Punt de sortida, arribada i d’hospedatge de viatgers del tot el Món amb ganes de menjar-se i beure el Priorat més tradicional. Una tradició que arrenca a l’any 1923. Un establiment d’aquells que ens donen esmorzars de forquilla, excel·lent carta de vins, bon allotjament i una bona teca, típicament catalana. Tradició sí, però com moltes cooperatives presents en aquella jornada, mirant el present: Són a Facebook, a Twitter, a l’Instagram, a Google +, a Flickr … Marta Domènech, la seva directora, ens tenia preparada una teca d’aquelles que no oblides fàcilment. A taula érem els blocaires i representants de les Cooperatives. Temps per dinar, però també de grans xerrades amb els cooperativistes i intercanvi d’experiències amb els companys blocaires. Del dinar vull destacar la Galta de Vedella i en especial, el sublim Pa de pessic amb nata i maduixes, regat per part meva, amb un dels dolços de capçalera de VinifiCATs: l’Ètim Verema Tardana, que a continuació us parlaré de les sensacions trobades amb aquest vi dolç.

ÈTIM VEREMA TARDANA D’09 (D.O. MONTSANT) de la Cooperativa Falset-Marçà

etim09

Un vi dolç fet 100 % de Garnatxa de més de 40 anys, collida a la segona meitat d’Octubre i criat en bóta durant 10 mesos. Nas de figa seca, pa de figa, ametlles i avellanes torrades, xocolata negra i fruitetes madures (prunes, mores i en especial maduixes, que combinaven molt bé amb les del pa de pessic). En boca és força untuós, bona dolçor. Sabor a sucre cremada, ametlles garrapinyades i taronges. Deixa un gustet agradable i prolongat.

Desprès de dinar, tornada cap al Castell del Vi. Uns blocaires varen anar a la taula  rodona “El Present i el Futur de les Cooperatives a la comarca del Priorat” i uns altres a fer tast de més vins. Jo, particularment, vaig triar la segona opció. Tenia ganes de vins de la Vinícola del Priorat i del Celler de Capçanes. Primer la Vinícola. On un noi jove, no li vaig preguntar el nom, em va fer un breu guiatge per aquesta Cooperativa amb vins sota la DOQ Priorat. Tast de L’Obaga N’10 i Ònix Fusió N’11.

L’OBAGA N’10 (D.O.Q PRIORAT) de la Vinícola del Priorat

obaga

Fa una setmana us vaig parlar d’un vi de la DOQ Priorat, fàcil i amb les tres B (Bo,Bonic i Barat). Era L’Inconscient de Les Cousins. Doncs aquest L’Obaga també té les tres B i no costa ni 10€, ronda a botiga els 7,90€.

És un Priorat jove, fet de Garnatxa i Sirà. Sense pas de bóta, però capaç d’aguantar bé fins el 2015 i amb una energia que desborda. Nas que enganxa a la primera ensumada: Fruits secs (Ametlles), confitures fresques de pruna, maduixa i cirera. Bon reguitzell aromàtic d’herbes fresques acabades de collir (romaní, espígol, menta). Boca fresca, llaminera, amb tanins suaus i mineralitat punxeguda.

Un altre vi de Cooperativa reconegut: 86 Punts Parker, 9’28 a la Guia de Vins de Catalunya 2013 i exportat a molt països, en especial a Alemanya.

ÒNIX FUSIÓ N’11 (D.O.Q PRIORAT) de la Vinícola del Priorat

onixfusio

Fet de Garnatxa i Sirà al 40% per varietat i una aportació d’un 20% de Carinyena, aquest Fusió té una criança especial: la Garnatxa es queda en depòsits d’acer inoxidable i la Carinyena i la Sirà, aniran a bótes noves de roure francès d’un sol ús, 1 any. Té una tirada mitja, unes 10.000 ampolles.

Molt interessant, d’aquells que et venen a buscar en la primera ensumada i glopada. La joventut de la Garnatxa, com us he dit no passa per bóta, ens mostra una fruiteta juganera i fresca: maduixes, iogurt de fruites del bosc, taronges, móres; i gràcies a la criança: fumats, puntes de llapis i eucaliptus. Passa molt bé per gargamella, es mostra jove, d’acidesa desbordant, però això el fa especial. Llarg i ens deixa les papil·les, amb records de la fuita i torrats de la bóta.

El temps se’m tirava damunt, i no volia deixar escapar l’ocasió per tastar vins del Celler Capçanes. Vaig veure que tenien un parell de vins blancs i tenia ganes de refrescar-me la gorja, desprès de tant vi negre. Una de les persones que hi havia del celler, la Fontcalda, em va oferir Mas Donis B’12 i Mas Collet B’11.

MAS DONIS B’12 (D.O.MONTSANT) del Celler de Capçanes

masdonis

Un vi blanc jove, sense complexitats, fàcil, fresc com l’aigua d’una font de muntanya en ple mes d’Agost. Si a l’estiu ens refresquem amb cerveses, gaspatxos o sucs de llimona, perquè no fer-ho amb aquest Mas Donís? Fet de Garnatxa Blanca i Macabeu, va de la tina d’acer, ràpid cap a l’ampolla.

Molta olor a raïm, peres, préssecs, albercocs i llimones. Olor a fruites d’estiu. Et deixa una boca mineral, entra molt bé, fresc, una acidesa captivant. Ideal com us he dit per apaivagar la calor, per un entrant lleuger o un arròs amb conill.

MAS COLLET B’11 (D.O.MONTSANT) del Celler Capçanes

collet

Totalment diferent al Mas Donís per una senzilla raó: passa per bóta francesa uns tres mesos i desprès descansa 6 mesos en tancs. També porta Garnatxa Blanca, un 80 %, i un 20 % de Macabeu jove, d’entre 5 i 10 anys. Té un coloret groc de palla, que denota aquesta lleugera criança.

Càrrega aromàtica i seductor en nas. Aromes a fruits secs, codonys acabats de fer, canyelles, poma i pinya madura. Passa cremós per boca, la deixa mineral, fa salivera i és molt expressiu. Et deixa la boca amb records de pomes al forn.

Un vi blanc molt interessant, d’aquells que seguirem de ben a prop. L’he vist en una botiga de Tarragona, em faré amb ell i el “liquidaré” amb una orada al forn amb patates. Ja em llepo els dits!!

Tuitejant

Els telèfons mòbils no van parar de tuitejar durant tot el dia. #tastaelcastelldelvi !!

Finalment no vaig poder assistir a la taula rodona, però veient les cròniques d’altres companys blocaires, el debat va anar girant sobre el futur del cooperativisme, l’absència de la dona en la direcció de les cooperatives, el relleu generacional, l’impacte en les vendes provinents de l’enoturisme, etc…

Ja albirarem el final de la jornada. Va ser una jornada inoblidable, una jornada de grans xerrades, d’intercanvi de vivències, d’experiències, de retrobades, de trobades, de vins, d’olis, d’abraçades, de lliçons de valentia, de perseverància, d’oportunitats, de futur … totes elles sota l’atenta mirada del Castell del Vi.

En Rafel del Celler El Masroig em va caçar, capturant vins (foto extreta del seu Twitter)

En Rafel del Celler El Masroig em va caçar, capturant vins (foto extreta del seu Twitter)

Al arribar a casa vaig reflexionar: els que tenen clixés preestablerts envers els vins, caves o olis de cooperativa ¡Estan ben equivocats! Haurien d’haver vingut a aquesta primera fira. Per sort, cada vegada hi ha menys gent que opina així. Això és a base de: tradició i modernitat, passió i perseverança, treball i constància, il·lusions, renovació d’etiquetatge i presència a les xarxes socials, exportació i reconeixements… per part de les Cooperatives de casa nostra.

I recordeu: comprant productes de cooperativa: perpetuem tradició, reivindiquem el treball cooperativista i consumim qualitat.

Enhorabona a totes les persones encarregades d’engegar aquesta Fira de les Cooperatives i a tots aquells/aquelles que la van fer possible. Ho heu fet molt bé, millor impossible!! . N’esperem una segona edició!!

SALUT I VI !!

Anuncios

6 Comments on “Tastant el Castell del Vi (1ª Fira de les Cooperatives del Priorat)

  1. Pingback: #tastaelcastelldelvi el meu punt de vista | El Castell del Vi

  2. Pingback: “Els vins de … Ruth Troyano”. Periodista, autora del bloc: Vi*Moments*Persones | VinifiCATs

  3. Pingback: Fora estrès! Donant un tomb per la D.O. Monstant… | VinifiCATs

  4. Pingback: Seguint el ritme de les Cooperatives del Priorat | VinifiCATs

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: