Cervesa Almogàver Clàssica, o la cervesa que fa cridar: Desperta Ferroooo!!

Avui ens trobem la tercera birra esquarterada per VinifiCATs. La primera va ser escollida per tindre un nexe d’unió món del vi – món de la cervesa molt potent i la segona la vàrem triar per què ens recordava a l’estiu. Avui l’escollida l’hem triat per ser (sota el nostre punt de vista) la cervesa més gastronòmica de Catalunya.

Us presentem la Cervesa Almogàver Clàssica.

És una cervesa a un preu molt ajustat. No heu de fer un gran dispendi per consumir-la, doncs si fa o no fa, costa un euro més que les industrials trobades a qualsevol bar; i aquest Euro de més l’invertireu en el vostre pal·ladar.

En Victor Cerdán i Albert Sanchís son els caps visibles de la cervesera i l’Albert és el supervisor a l’hora d’elaborar-la. Ell personalment s’encarrega de seleccionar les millors maltes, provinents d’Anglaterra o Alemanya.

És una Amber Ale, d’alta fermentació, artesanal (òbviament), molt natural i sense filtrar ni pasteuritzar. Tot això fa que sigui un producte sa i natural, digestiu, acompanyament ideal de molts plats i que (traient-se de sobre un mite) no unfla la panxa. La fermentació que te és ben senzilla: La primera és de set dies en Inox. i la segona un mes en ampolla. Passada rasa i curta al peu, centrada i Ale-hop! Carbonització natural. Un producte aposentat al mercat, farà uns 2 anys, on ja és tota una referència.

Anem a comentar-la una mica. L’etiqueta es veu un guerrer medieval. Un guerrer Almogàver, passat per la traductora del còmic. També hi veiem un lema molt indicatiu del que hi trobarem dins: “Cervesa artesanal d’alta fermentació”.

Visualment és molt tèrbola i d’un color daurat, tirant a vermell. Alhora de treure-l’hi la xapa explosiona més que altres artesanes, no sé el motiu. Fa escuma força abundant i molt sonora.

En nas, té una sorprenent aroma. A la primera ensumada en treu la seva aroma de llúpol, pell de taronja, fruita cítrica i una mica de codony. I en segon terme surten maltes torrefactes, fruits secs i caramels cremats i regalèssies. En boca és tot un espectacle: Sabor intens, però lleugera, agradable en boca, càrrega dolça, carbònic amable i toc amargant final. Segur que seria la cervesa preferida de Roger de Flor. Una cervesa que alimenta!!

Els seus autors la van concebre com una cervesa gurmet. Per combinar-la amb infinitat de plats, i fàcilment adaptable a la gastronomia mediterrània. Mostra d’això, són els innombrables plats, que cuiners dels nostre país han maridat amb l’Almogàver.

La podrem trobar en restaurants de renom com Els Tinars de Llagostera, Via Veneto de Barcelona o Can Jubany de Calldetenes i …. “ALTO” !! En botigues de tota la vida, “colmados” i pizzeries. Sí, és gurmet però (com hem dit abans) apte per totes les butxaques,costa uns 2’50 €.

És tant versàtil, gastronòmicament parlant, que et pot acompanyar un formatge de pasta toba (tipus brie), unes torrades d’escalivada, un plat de brandada de bacallà, un rissoto, una pizza i fins i tot, un bon fricandó.

Cerveses Almogàvers els hi agrada fer el que fan …. I a nosaltres beure’ns la seva feina!!

SALUT I BIRRA ¡!

Anuncios

One Comment on “Cervesa Almogàver Clàssica, o la cervesa que fa cridar: Desperta Ferroooo!!

  1. Pingback: Cervesa Almogàver Clàssica, o la cervesa que fa cridar: Desperta ... | Productes de Catalunya D'CAT | Scoop.it

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: