Agenda de la Setmana (Del 22 al 28 d’Octubre)

Aquesta setmana he seleccionat dues activitats, on el vi és el protagonista de la pel·lícula

*DIJOUS 25 D’OCTUBRE, a les 19h: TAST DE VINYES DEL TERRER A L’ORANGETTE DE REUS*

Aquest dijous teniu l’oportunitat de tastar un dels millors Cabernets Sauvignons (sota el meu punt de vista) que s’el.laboren a Catalunya. El Terrer d’Aubert, del celler de Vila-seca Vinyes del Terrer. Un vi Cabernet 100% amb una mineralitat marcadíssima, gràcies al terreny de lumaquel·la (pedres fòssils, amb solera marina acumulada al llarg de milions d’anys) on és plantada.

S’acompanyarà el tast amb l’atre vi negre del celler, NUS del Terrer amb Cabernet i Garnatxa Negra. Tot sota la batuta d’Eduard Morell.

Us passo com presenta el Facebook de  l´Orangette l’esdeveniment:

“Benvolguts clients i amics,

Tanquem el mes d’octubre amb un únic tast d’un celler repetidor a casa nostra: Vinyes del Terrer de Vila-seca, un celler on les vinyes arrelen en un sòl ple de roques de lumaquel·la.la, farcides d’empremtes de fòssils marins. I és que nosaltres, refractaris amb la majoria del Cabernet Sauvignon que surt de les vinyes del camp de Tarragona, pensem que té un mèrit especial fer una varietat que és la referència entre els varietals de Cabernet de tot Catalunya. La vinya i el celler estan a Vila-seca, prop de Port Aventura. Tenim un vídeo-visita que fa un temps vam gravar on podeu veure el petit però ben equipat i funcional celler, les vinyes i les roques de lumaquel·la.”

No us podeu perdre aquest regal enològic ¡! I vigileu a l’obrir una ampolla de Vinyes del Terrer…. podeu escoltar crits provinents del Dragon-Khan ¡!!

*DIVENDRES 26, DISSABTE 27 I DIUMENGE 28 D’OCTUBRE : TOCAT DEL BOLET, AL PALAU FIRAL I DE CONGRESSOS DE TARRAGONA*

Organitzat per l’Associació Micològica de Tarragona i amb entrada gratuïta, exceptuant els Shows Cookings i el Maridatge de Jazz-Bolets+ Vins a un preu de 2 €, al Palau Firal i de Congressos de Tarragona hi trobareu: exhibició i venda de productes relacionats amb els bolets: formatges, pans, coques, conserves, cistells, etc; recreació d’un petit bosc; exposició fotogràfica i mostra de bolets i dos conferencies a càrrec d’Enric Gracia (micòleg del programa de TV3 ‘Caçadors de bolets’) i Marc Estévez.

Parlem dels Show Cookings: plats de bolets amb l’acompanyament ideal … VINS DE LA D.O. TARRAGONA !!

Com a atractiu culinari, es convidaran a xefs i enòlegs per dur a terme l’activitat gastronòmica. Cada exhibició de cuina en directe tindrà una durada aproximada d’1h i 30 minuts. Un cop finalitzada l’activitat es degustarà el plat cuinat. Cada sessió es limitarà a un màxim de 100 persones i els tiquets tindran un preu de 2 €.

Us detallo els Shows Cookings:

  • Divendres 26 d’Octubre a les 19h: “Romesco suau de calamar de potera amb bolets” presentat per l’Arturo Subirats del Restaurant Manolo del Serrallo i maridat amb vi del Celler Mas Bella.
  • Dissabte 27 d’Octubre a les 11h: “Escabetx de Rossinyols” presentat pel Xavi Florensa del restaurant Cócvla i maridat amb el vi Nit de Lluna del Celler Mas Vicenç.
  • Dissabte 27 d’Octubre a les 19h: “Fricandó de rap amb bolets” presentat pel Xavier Veciana del restaurant Balandra del Serrallo i maridat amb el vi Sirga Blanc Muscat del Celler Pedrola.
  • Diumenge 28 d’Octubre a les 11h: “Cassoleta de bolets amb carxofa i cansalada ibèrica” presentat pel Carles Salvadó del Restaurant Ona i maridat amb Vermut de Can Calet.
  • Diumenge 28 d’Octubre a les 19h: “Coca de ceba confitada, alls tendres, papada confitada, camagroc, trompeta de la mort, canonge i escuma de ceps” presentat pel Marco Borromeo del Palau del Baró, tot maridat amb Mas del Botó 2010 del Celler Mas del Botó.

Tots els vins, també són presentats i comentats per representants de cada celler: Elisa Ribé del Celler Mas Bella, Vicenç Ferrer del Celler Mas Vicenç, Judith Folch del Celler Pedrola, J.M. Aguado de Can Calet i Josep M. del Celler Mas del Botó

I per rematar-ho tot: el Dissabte 27 d’Octubre a les 21h: Maridatge de jazz, vi i bolets La DO Tarragona oferirà un maridatge de vins (desconeixo quins) i plats cuinats amb bolets, (“Cassoleta de bolets amb carxofa i cansalada ibèrica +“Fricandó de rap amb bolets”)  acompanyats de jazz en directe. El Jazz correrà a càrrec de: Xavi de la Salud i Jorge Varela + Marsal Jazz Trio.

Més Info !

TOTS A TOCAR EL BOLET!!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: