Garnatxa Beer o la cervesa amb ànima prioratina.

La cervesa escollida per començar la secció Una Birra?” no podria haver estat una altra que: La Garnatxa Beer. Per encetar aquesta secció és ideal. Ideal per què “dorm” en bótes de roure, ideal perquè porta most de Garnatxa i és ideal per què té ànima del Priorat dins seu. Tal i com us la presento podria ser un vi, però no ho és. Té un concepte molt similar. Ara ho veureu!

Cinc joves establerts al Priorat tenien molta set verema, rera verema i feien per a ells mateixos cervesa. Un dia varen decidir elaborar-ne una per tots nosaltres. Dos d’aquests cinc joves, en Toni i en Santi son enòlegs, la Carol i en Xavi es dediquen al disseny i la fotografia, i la Laia és veterinària. Amb tota aquesta amalgama de professions, van demanar l’assessorament del cerveser gironí Josep Borrell (Moska Beer).

Una vegada van seleccionar les maltes, la civada, els llúpols i l’IBU (unitat d’amargor de la cervesa) que volien, li varen donar a la cervesa un tractament especial (primera connexió amb el vi): envellir-la entre 1 i 2 mesos en bóta nova de roure francès. Aquest envelliment li donà a la cervesa una estructura ben marcada.

Però la connexió amb el vi no acabà aquí. Per la segona fermentació (ja en ampolla) no afegeixen ni sacarosa, ni dextrosa hi afegeixen MOST DE GARNATXA! Una garnatxa de coster, de sòl prioratí (llicorella, pissarra típica del Priorat) i una mica velleta, d’uns 80 anys aproximadament. La garnatxa hi aportarà a la cervesa, elegància, suavitat i frescor.

Té uns 6 graus alcohòlics i es presenta en ampolla de 66cl (ideal per beure en parella). En l’etiqueta veiem una silueta femenina, evocant-nos la feminitat de la Garnatxa; i una grafia exquisida dissenya per la Carol.

Precisament amb la Carol vaig xerrar una estoneta, a l’Slow Food Tàrraco, mentrestant jo degustava aquesta filigrana cervesera. Varem parlar sobre el maridatge de la cervesa. Ella la va recomanar amb carns blanques, i jo amb peix a la papillota i musclos. Ara us detallo com es comporta la Garnatxa Beer en copa (millor en copa de vi): Fa poca escuma, però densa i té uns tons ataronjats molt cridaners.

En nas és espectacular, amb molta complexitat aromàtica. Hi trobem mel i fruits secs (ametlles i nous). També hi vaig trobar un punt de ratlladura de taronja, tocs de fusta i vainilles. En boca té un pèl d’acidesa (degut, segurament a la garnatxa) i deixa la boca envellutada; hi trobem gust a mores, cireres i compota de maduixa.

És una cervesa diferent, trencadora, artesanal i no et deixarà indiferent. Et convido a tastar-la!!

Garnatxa Beer (Brewer Moska + Priorat Beer&Co.) http://www.prioratbeer.com

Anuncios

3 Comments on “Garnatxa Beer o la cervesa amb ànima prioratina.

  1. Pingback: Cervesa Almogàver Clàssica, o la cervesa que fa cridar: Desperta Ferroooo!! « VinifiCATs

  2. Pingback: “Els vins de … Ruth Troyano”. Periodista, autora del bloc: Vi*Moments*Persones | VinifiCATs

  3. Pingback: Santa Teca 2013 (Tarragona 17 i 18 de Setembre) | VinifiCATs

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: